Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Kwalificatie voor Grand Prix van Singapore

Om 15.00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore, op het Marina Bay-stratencircuit in de Aziatische metropool. De kwalificatie wordt net als in de race zondag bij kunstlicht verreden. Voor de Red Bull van Max Verstappen is het stratencircuit één van de circuits op de kalender waar de auto goed uit de voeten moet kunnen.

Herdenking Market Garden door Airborne-troepen

750 luchtlandingstroepen uit acht landen herdenken zaterdag de start van operatie Market Garden in 1944. Deze operatie van de geallieerden had als doel om de bruggen over de grote rivieren in handen te krijgen en zo snel Duitsland in te kunnen trekken. De operatie faalde echter. De ‘Airborne’ troepen maken zaterdag een parachutesprong boven de Ginkelse Heide, in de buurt van Ede.

Vier duels in Eredivisie

In de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma. FC Twente krijgt ADO Den Haag op bezoek (18.30 uur). Heerenveen heeft de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma: Roda JC uit om 19.45 uur. Op dat tijdstip trappen in Arnhem ook Vitesse en Go Ahead af. Willem II en Excelsior sluiten de avond af in Tilburg, om 20.45 uur.

Grote demonstraties in Duitsland

Zaterdag worden grote demonstraties georganiseerd in de Duitse steden Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Keulen, Leipzig, Munchen en Stuttgart tegen de handelsverdragen Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) en Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

En verder:

- Gaat zaterdag het jaarlijkse Oktoberfest van start in Duitsland, en dan met name in München.

- Is in Tiel de eerste dag van het jaarlijks terugkerende fruitcorso met een stoet door het historische centrum.

Weer:

Zaterdag schijnt de zon af en toe. In de loop van de dag maakt het zuidoosten kleine kans op wat lichte neerslag. Verder is het droog. Het wordt 21 tot 24 graden. De wind waait matig uit het noorden tot noordwesten. Zondag liggen de maxima net boven de 20 graden. Dan is er wat meer zon.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.