Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Uitspraak in zaak vermeende Gülenschool

De rechter doet vrijdag uitspraak in de zaak die door IBS De Roos uit Zaandam (een vermeende Gülenschool) werd aangespannen. De school eist dat de ouders stoppen andere ouders te verzoeken hun kinderen van school te halen.

Britse herdenking Slag om Arnhem

Op de militaire begraafplaats in Oosterbeek is vrijdag de herdenking van de Slag om Arnhem, dat onderdeel was van de mislukte geallieerde operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarbij kwamen naar schatting ongeveer tweeduizend Britse soldaten om het leven en werden er nog eens bijna zevenduizend gevangen genomen door de Duitsers. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is aanwezig, net als zijn Britse collega Boris Johnson.

FC Utrecht tegen FC Groningen in Eredivisie

In de Eredivisie staat vrijdagavond één wedstrijd op het programma: FC Utrecht ontvangt FC Groningen om 20.00 uur in de Galgenwaard. Het zwaartepunt van het weekend ligt op zondag, met de topper tussen PSV en Feyenoord in Eindhoven, om 14.30 uur. Ajax speelt om 16.45 uur tegen Heracles in Almelo.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie

En verder:

- Is er vrijdagavond een gedeeltelijke maansverduistering, die ook vanuit Nederland zichtbaar is.

- Gaat een film over het leven van NSA-klokkenluider Edward Snowden in premiére.

Weer en verkeer:

Vrijdag vallen er enkele buien, schijnt de zon af en toe en wordt het 22 tot 24 graden. In het weekeinde is het nog wat minder warm. Zaterdag is nog wisselvallig, zondag verloopt weer meest droog.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.