Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Feyenoord, Ajax en AZ in actie in Europa League

Drie Nederlandse clubs spelen donderdag hun eerste groepsduel in de Europa League. Feyenoord speelt om 19.00 uur thuis tegen het Manchester United van Daley Blind. AZ speelt ook thuis, om 19.00 uur tegen het Ierse Dundalk. Ajax begint met een uitduel, om 21.05 in Athene tegen Panathinaikos.

Clinton hervat verkiezingscampagne

Hillary Clinton hervat donderdag haar presidentscampagne nadat zij deze tijdelijk had stilgelegd vanwege een longontsteking, zo meldt haar woordvoerder in de nacht van dinsdag op woensdag. Clinton besloot zondag haar tweedaagse campagne die ze in Californië zou gaan voeren te annuleren. Haar campagneteam maakte toen bekend dat ze een week rust zou nemen om te herstellen.

Bank of England maakt rentebesluit bekend

In Groot-Brittannië maakt de Bank of Engeland (BoE) zijn rentebesluit bekend. In augustus besloot de centrale bank de rente te verlagen van 0,5 procent naar 0,25 procent, het laagste niveau ooit. Ook liet de BoE toen weten miljarden uit te trekken om de economie te ondersteunen. Met de maatregelen hoopt de centrale bank de economische gevolgen van de Brexit te verwachten. Naar verwachting zal de BoE dit keer geen nieuwe stappen aankondigen. 

Bijzondere vlag arriveert bij Nationaal Militair Museum

Donderdag arriveert bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg een unieke Amerikaanse vlag, die is gevoerd tijdens D-Day in 1944. De vlag wordt in ontvangst genomen door onder meer minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en ongeveer twintig Amerikaanse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Het museum opent donderdag een tentoonstelling rond de vlag.

Weer en verkeer:

Donderdag is het eerst nog zonnig, maar neemt later op de dag vanuit het zuiden de bewolking toe. In de avond volgen enkele buien in het uiterste zuiden. Met 26 tot 30 graden is het nog zeer warm. De oostelijke wind is matig. Vanaf vrijdag is het een stuk minder heet. Het wordt ook wisselvallig met nu en dan zon en soms buien, mogelijk met onweer.

De ANWB verwacht veel vertraging op de A1 en A6 tijdens de ochtendspits door wegwerkzaamheden bij Muiderberg.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.