Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Houdt het staakt-het-vuren in Syrië stand? 

Dat moet dinsdag blijken. Maandag na zonsondergang is in Syrië een wapenstilstand ingegaan. Afgelopen weekend kwamen de VS en Rusland tot een akkoord over een staakt-het-vuren. Beide landen roepen alle strijdende partijen op gevechten te staken. Syrische overheidstroepen dienen hun gevechtsmissies te beëindigen in gebieden die in handen zijn van de oppositie. Het bestand moet het voor hulporganisaties mogelijk maken hulp te verlenen in alle belegerde gebieden, waaronder de zwaar getroffen stad Aleppo.

PSV speelt tegen Atletico in Champions League

De Champions League gaat dinsdag verder, met om 20.45 uur PSV thuis tegen Atletico Madrid. Aanvoerder Luuk de Jong en trainer Philip Cocu denken dat PSV voor een stunt kan zorgen. Dinsdagavond komen enkele grote clubs in actie: Paris Saint-Germain ontvangt Arsenal en Barcelona neemt het op tegen Celtic. Bayern speelt in München tegen Rostov, dat Ajax uitschakelde. 

Wie gaat er winnen? Voorspel de wedstrijd tussen PSV en Atletico Madrid

Uitspraak tegen ex-directeur Stichting ALS 

Eerder eiste het Openbaar Ministerie twaalf maanden cel tegen Eric N. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering. N. ontvreemdde in totaal meer dan 300.000 euro van twee stichtingen. Hij zegt veel spijt te hebben en de realiteit uit het oog te hebben verloren. De totale schuld is op 18.000 euro na terugbetaald met dank aan vrienden en familie. 

Warm nazomerweer in Nederland

Woensdag wordt het warm; mogelijk nog warmer dan dinsdag. Volgens een woordvoerder van Weeronline kan het warmterecord van 14 september weleens gaan sneuvelen: in 1919 werd het 29,6 graden. Maandag werd het warmterecord net niet gehaald. 

En verder: 

- Is het dinsdag twintig jaar geleden dat Tupac stierf. De legendarische rapper werd neergeschoten in Las Vegas en overleed zes dagen later. Dit zijn acht van zijn sterkste nummers. 

- Komen bewoners van de wijk Poelenburg in Zaandam samen om de problemen in de wijk te bespreken. Hangjongeren zorgen voor overlast in de buurt. 

- Dient dinsdag om 9.30 uur een kort geding dat door de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) tegen KLM is aangespannen omdat de luchtvaartmaatschappij een pensioenovereenkomst heeft opgezegd. 

- Wordt de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland uitgereikt. De NWO-Spinozapremie wordt uitgereikt aan fysisch organisch chemicus Wilhelm Huck, filosoof Lodi Nauta, internist/infectioloog Mihai Netea en nano-fysicus Bart van Wees. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.