Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Wapenstilstand in Syrië gaat in

Maandag gaat in Syrië de wapenstilstand in waar de Verenigde Staten en Rusland afgelopen weekend een akkoord over bereikten. Beide landen roepen alle strijdende partijen op tot een wapenstilstand maandagnacht. Syrische overheidstroepen dienen dan hun gevechtsmissies te beëindigen in gebieden die in handen zijn van de oppositie.Het staakt-het-vuren moet het voor humanitaire organisaties mogelijk maken hulp te verlenen in alle belegerde gebieden, waaronder de zwaar getroffen stad Aleppo.

Uitspraak tegen veroorzaker dodelijk ongeluk op A2

Maandag is de uitspraak tegen de 46-jarige man die eind vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2. Het OM verdenkt de automobilist van doodslag en poging tot doodslag en eist acht jaar cel, met aansluitend tien jaar rij-ontzegging. Neil van der L. reed met een snelheid van boven de 200 kilometer per uur op zijn voorganger in. De vader van een gezin kwam daarbij om het leven kwam en vijf anderen raakten zwaargewond. Van der L. was onder invloed van drugs en op het moment van de aanrijding had hij volgens deskundigen een psychose.

Kamp opent biologische warmtecentrale

Op maandag opent minister Henk Kamp (Economische Zaken) Upcycling Gemert, een biologische warmtecentrale. In de centrale wordt restmateriaal uit een champignonkwekerij omgezet in warmte, meststoffen en brandstoffen. De vrijgekomen warmte kan weer worden gebruikt door de kwekerij, huishoudens en tuinbouwbedrijven.

Weer: 

Maandag is het na de lokale mist zonnig en zeer warm met 25 graden op de Wadden tot lokaal 30 graden in het zuiden. Dinsdag en woensdag wordt het nog warmer.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.