Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Herdenking aanslagen 9/11

In Amerika wordt zondag stilgestaan bij de aanslagen van 11 september 2001. Het is dan precies vijftien jaar geleden dat twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Center boorden, een toestel neerkwam in het Pentagon in Washington D.C. en dat een vliegtuig neerstortte in een veld in Pennsylvania. Bij de aanslagen vielen bijna drieduizend slachtoffers. President Obama is zondag aanwezig bij de ceremonie in het Pentagon. 

Vier wedstrijden in de Eredivisie

Zondag worden er vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Koploper Feyenoord speelt zondag om 12.30 uur in eigen huis tegen de verrassende nummer drie ADO Den Haag, dat nog niet verloren heeft dit seizoen. Go Ahead Eagles en Roda JC hopen in een onderlinge wedstrijd hun eerste zege van het seizoen te pakken. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.  Eveneens om 14.30 uur is de wedstrijd tussen Sparta en FC Groningen, waarbij Sparta de goede start een vervolg hoopt te geven. Ajax neemt het om 15.45 uur op tegen Vitesse, de oud-club van trainer Peter Bosz. 

Mannenfinale US Open

Stan Wawrinka en Novak Djokovic staan zondag in de finale van het mannen enkelspel van de US Open. Voor Wawrinka is het de eerste finale van het Amerikaanse Grand Slam-toernooi. Djokovic hoopt zondag op zijn beurt voor de derde keer de US Open te winnen. De wedstrijd begint om 22.00 uur Nederlandse tijd. 

En verder: 

- Wordt in Chili de militaire coup van Pinochet in 1973 herdacht. 

- Zijn er parlementsverkiezingen in Kroatië en in Wit-Rusland en deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Nedersaksen. 

- Begint het islamitische Offerfeest zondag. 

Weer: 

In de nacht van zaterdag op zondag valt er lokaal wat neerslag. Zondagochtend is het overwegend bewolkt en blijft er in het binnenland ook nog kans op een bui. 's Middags breekt de zon vaker door en lopen de temperaturen op tot tussen de 21 en 25 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.