Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Vijfde speelronde in de eredivisie

Na de interlandperiode wordt de Eredivisie weer hervat. In de vijfde speelronde gaat landskampioen PSV op bezoek bij NEC, dat dit seizoen met een legioen aan nieuwe spelers verrassend fris voor de dag komt. PSV moet laten zien dat het 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen van vorige week slechts een incident is om de achterstand op koploper Feyenoord niet verder te laten groeien. De Rotterdammers spelen zondag tegen ADO Den Haag. Hekkensluiter PEC Zwolle speelt zaterdag thuis tegen FC Utrecht, dat ook nog zonder overwinning is in het prille seizoen. 

Vrouwenfinale op US Open

De 24-jarige Tsjechische Karolina Pliskova, die Serena Williams versloeg in de halve finale van de US Open, neemt het op tegen Angelique Kerber. De Duitse is de nieuwe nummer 1 bij de vrouwen. Williams voerde de wereldranglijst aan sinds 18 februari 2013. 

Open Monumentendag van start

Op zaterdag en zondag wordt de dertigste editie van het jaarlijkse evenement georganiseerd. De bedoeling van de Open Monumentendag is om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn zaterdag gratis toegankelijk voor publiek. 

Moslims uit hele wereld beginnen aan pelgrimstocht

Vrijdag trokken miljoenen moslims uit de hele wereld al naar Mekka, maar zaterdag begint de pelgrimstocht echt. De hadj is een van de vijf zuilen van de islam. Alleen als je financieel niet in staat bent om te gaan, of vanwege gezondheidsproblemen niet kan, hoef je niet op hadj. 

En verder: 

- Staat in de Britse Premier League de derby van Manchester op het programma: United speelt om 13.30 uur tegen City. 

- Is zaterdag de Tyrannosaurex Rex 'Trix' voor het eerst te zien voor bezoekers van Naturalis. Trix werd in september 2013 door paleontologen van Naturalis Biodiversity Center opgegraven in Montana. 

Weer: 

Zaterdag is het opnieuw vrij zonnig, meldt het KNMI. Het wordt op de meeste plekken zomers warm, met temperaturen tot 27 graden. 's Avonds gaat in het westen de bewolking toenemen; daar is zaterdagavond lichte regen mogelijk. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.