Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Opening Paralympics in Rio de Janeiro

In het Maracana-stadion in Rio de Janeiro worden woensdag de Paralympics geopend. Een dag later zijn de eerste wedstrijden. In totaal nemen 126 Nederlanders in veertien verschillende takken van sport deel in Brazilië. Vier jaar geleden in Londen bestond de Oranje-ploeg nog uit 91 sporters.

Uitspraak tegen man die opblaaspop Vermeer ophing

Woensdag is de uitspraak in de zaak tegen de man die een opblaaspop van Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer ophing tijdens de wedstrijd Ajax en Feyenoord op 7 februari. Het Openbaar Ministerie eist tachtig uur werkstraf, waarvan veertig voorwaardelijk en een gebiedsverbod van drie jaar voor de omgeving van de Arena. De man, Ferdi T., heeft van Ajax al een stadionverbod van drie jaar gekregen. 

Presentatie nieuwe iPhone

Apple kondigt woensdagavond een nieuwe versie van zijn iPhone aan. Naar verluidt gaat het om een redelijk kleine update, waarbij de koptelefoonpoort uit de smartphone wordt gehaald. Ook zou de grotere Plus-variant een camera met dubbele lens krijgen. Mogelijk kondigt Apple ook een nieuwe versie van de Apple Watch aan.

Weer en verkeer: 

Dinsdag  is er eerst lokaal mist. Elders is het vrij zonnigHet westen blijft gevoelig voor bewolking. In de middag wordt het 22 tot 26 graden. Het blijft droog en de zwakke wind heeft een zuidoostelijke voorkeur. Na morgen blijft het nog zomers warm met daarbij een vrij zonnig weerbeeld.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.