Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Oranje trapt WK kwalificatie af in Zweden

Het Nederlands Elftal begint na dinsdagavond na een roerige week aan de kwalificatie voor het WK in Rusland in 2018. De ploeg van bondscoach Danny Blind treedt om 20.45 uur in Solna aan tegen Zweden. Oranje zit verder in de groep met Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. 

Zaak tegen Ebru Umar dient in Turkije

Ebru Umar moet zich op dinsdag verantwoorden voor een rechtbank in Turkije voor haar uitspraken in een interview met De Telegraaf en een tweet. Ze wordt verdacht van belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, Atatürk en de profeet Mohammed. Een tweede zaak dient op 22 september. Umar is ook nog aangeklaagd voor een andere tweet over Erdogan.

Uitspraak over verzoeken verdediging Holleeder

De rechtbank in Amsterdam doet uitspraak over de verzoeken van de verdediging van Willem Holleeder. Belangrijkste punt is of de zussen en zijn ex kunnen worden ontzien van rechtsvervolging voor de beschikking over crimineel geld uit erfenissen van Cor van Hout en Sam Klepper. Ze kunnen zich dan niet langer beroepen op hun verschoningsrecht.

Grote gevangenis geopend in Zaanstreek

Met ruimte voor 1040 gedetineerden wordt het nieuwe Justitieel Complex Zaanstad een van de grootste gevangenissen van ons land. Dinsdag wordt de nieuwe inrichting officieel geopend. Het complex ligt iets buiten Westzaan en vervangt een aantal gesloten inrichtingen in de omgeving, waaronder de Bijlmerbajes en de koepelgevangenis in Haarlem. Deze gevangenissen gingen dicht omdat ze waren verouderd. Daarnaast sloot rond Amsterdam nog een aantal inrichtingen wegens bezuinigingen.

En verder: 

- Presenteert GroenLinks dinsdag het conceptverkiezingsprogramma

Weer en verkeer: 

Dinsdag  is er eerst lokaal mist. Elders is het vrij zonnigHet westen blijft gevoelig voor bewolking. In de middag wordt het 22 tot 26 graden. Het blijft droog en de zwakke wind heeft een zuidoostelijke voorkeur. Na morgen blijft het nog zomers warm met daarbij een vrij zonnig weerbeeld.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.