Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Verkiezingen in Duitsland

Inwoners van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern gaan zondag naar de stembus voor de deelstaatverkiezingen. Voor bondskanselier Angela Merkel is het een belangrijke dag, omdat haar populariteit onder andere door de vluchtelingencrisis en recente aanslagen onder druk staat. Een goed resultaat zou een belangrijke steun in de rug kunnen zijn in de aanloop naar de landelijke verkiezingen volgend jaar. Merkels partij wordt op rechts ingehaald door de populistische AfD, die op zondag de tweede partij van Mecklenburg-Vorpommern kan worden achter de SPD, maar voor Merkels CDU.

Ontmoeting Erdogan en Obama op G20

Tijdens de G20-top in het Chinese Hangzhou ontmoeten de Amerikaanse president Obama en de Turkse president Erdogan elkaar. Ze gaan onder andere spreken over de situatie in Turkije sinds de couppoging en over de invallen van Turkije in Syrië. Mogelijk is er ook nog een ontmoeting met de Russische president Poetin. 

Verkiezingen Hongkong

In Hongkong zijn zondag de eerste lokale verkiezingen voor het bestuur van de semi-autonome regio. Het zijn de eerste grote verkiezingen sinds de massale protesten voor democratie in 2014 die destijds door China als illegaal bestempeld werden. Ook dit keer wordt er meegekeken door de Chinese overheid, wiens aanhangers ook vertegenwoordigd zijn in het stadsbestuur. De verkiezingen gaan vooral over de zelstandigheid van Hongkong en de relatie met China. 

Grand Prix van Italië

In Italië wordt zondag de veertiende race in het wereldkampioenschap Formule 1 en de laatste in Europa verreden. Na de ruzie tussen Max Verstappen en de twee Ferrari's van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel vorige week in Spa, belooft het een turbulent weekend te worden op het circuit van Monza. De Ferrari's rijden voor eigen publiek. Verstappen kreeg de afgelopen dagen veel kritiek op zijn gewaagde rijgedrag en zal in Italië onder een vergrootglas liggen. Hij start als zevende. 

En verder: 

- Is premier Rutte zondagavond te gast in het tv-programma Zomergasten.

- Is de heiligverklaring van Moeder Teresa. 

Weer: 

Zondag vallen er geregeld buien die mogelijk ook gepaard gaan met onweer. Slechts af en toe is er wat ruimte voor de zon. Bij een stevige wind wordt het ongeveer 19 graden. Na het weekend stijgen de temperaturen en wordt het zonniger. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.