Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Herdenking omgekomen militairen Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea

In Roermond worden zaterdag de militairen herdacht die in de periode 1945-1962 het leven lieten in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea. Hierbij zijn onder meer defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert, Generaal-majoor Hans van der Louw, Tweede Kamervoorzitter Arib en meerdere parlemenariërs.

Kwalificatie voor Grand Prix van Italië

Max Verstappen en zijn 21 collega's kwalificeren zich zaterdag op het circuit van Monza voor de Grand Prix van Italië. De kans op een herhaling van Verstappens kwalificatie in België (tweede) is op Monza klein, omdat de Red Bull van de Nederlander minder uit de voeten kan op het hogesnelheidscircuit. 

Zeventigste editie Airbornewandeltocht

Zaterdag is de zeventigste editie van de herdenkingswandeltocht in Oosterbeek in het kader van de Slag om Arnhem in september 1944. Het is de grootste eendaagse wandeltocht van de wereld. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

Protestmars in Londen tegen Brexit

In Londen wordt zaterdag een protestmars gehouden door tegenstanders van de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk stemde op 23 juni in een referendum voor een vertrek uit de Europese Unie. De organiserende actiegroep probeert de Britse overheid te bewegen een tweede referendum uit te schrijven, waarmee de Brexit kan worden teruggedraaid. Bij een vorige mars begin juli kwamen 50.000 mensen opdagen.

En verder: 

Is de A12 richting Utrecht komend weekeinde tussen Den Haag en Zoetermeer dicht vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat pleegt onderhoud aan het wegdek.

- Begint zaterdag de Nationale Mosselweek.

Weer en verkeer:

Zaterdag begint de dag met veel wolken en een lokale bui, maar 's middags komt de zon er vaker bij. Het wordt 20 tot 24 graden. In de nacht naar zondag en zondag overdag is het herfstachtig. Het regent soms flink en aan zee waait het stevig. Zondag wordt het 19 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.