Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Pro forma-zitting Holleeder

Vrijdag is in de rechtbank in Amsterdam een pro forma zitting in de zaak tegen Willem Holleeder. Holleeder wordt onder meer verdacht van medeplichtigheid aan de moorden op Kees Houtman (in Amsterdam), John Mieremet (in Thailand) en Thomas Van der Bijl (Amsterdam).

Stemming in Spaans parlement over tweede termijn Rajoy

De Spaanse premier Mariano Rajoy beleeft vrijdag een spannende dag. Woensdag verloor hij een vertrouwensstemming in het Spaanse parlement. Als Rajoy vrijdag in de tweede ronde geen meerderheid achter zich krijgt komt er geen tweede termijn voor de premier en zijn er over zestig dagen nieuwe verkiezingen in Spanje.

Zaak over uitlatingen over Gülenschool

De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) heeft vier ouders voor de rechter gesleept om negatieve uitlatingen over de vermeende Gülen-basisschool De Roos. SIOZ eist dat de ouders hier per direct mee stoppen en dat alle beschuldigingen worden gerectificeerd. De zaak dient vrijdag in Haarlem.

En verder: 

- Start in Hangzhou de G20 top.

- Is het 71 jaar geleden dat Japan zich officiëel overgaf en de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd.

Weer en verkeer: 

Vrijdag zijn er flinke perioden met zon bij een toenemende zuidwestenwind, 3 tot aan zee 5 Bft. In de namiddag en avond neemt de bewolking toe en wordt de kans op regen groter. Het wordt 20 tot 25 graden. Zaterdag schijnt de zon vooral 's middags bij maxima van 20 tot 25 graden. Zondag regent het eerst, later breekt de zon door.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.