Oranje speelt oefenduel met Griekenland, WHO bijeen over zikavirus

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Oefenduel Nederland-Griekenland

Het Nederlands elftal speelt donderdagavond in Eindhoven een oefenduel met Griekenland ter voorbereiding op het belangrijke WK-kwailificatieduel met Zweden vier dagen later. Hoewel bondscoach Danny Blind weinig losliet over de wedstrijd tegen Griekenland, zei hij afgelopen dinsdag wel dat hij verwacht dat de onrust binnen de staf van Oranje geen invloed zal hebben op het spel tegen Griekenland en Zweden.

WHO bijeen over Zikavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt donderdag bijeen om de wereldwijde uitbraak van het zikavirus te bespreken. Er wordt onder andere stilgestaan bij de ontwikkeling van de uitbraak zelf en er is aandacht voor de geboorteafwijkingen bij kinderen als gevolg van het virus. 

Richel Hogenkamp in US Open

Richel Hogenkamp speelt donderdag de tweede ronde van de US Open tegen de Hongaarse Timea Babos. Hogenkamp reikte één keer eerder tot de tweede ronde van een Grand Slam. Vorig jaar was ze daarin op Wimbledon niet opgewassen tegen Maria Sharapova.

Massademonstratie in Venezuela

De belangrijkste oppositiepartij in Venezuela organiseert donderdag een massademonstratie om hun eis van het vertrek van de zittende president kracht bij te zetten. Al geruime tijd beschuldigt de oppositie in het land president Maduro van economisch wanbeleid. De inflatie in Venezuela behoort tot 's werelds hoogste en veel levensmiddelen zijn niet of nauwelijks meer te verkrijgen in winkels. 

En verder: 

Begint festival Into The Great Wide Open. 

- Opent Pieter van Vollenhoven een tentoonstelling in het Airbornemuseum over de slag om Arnhem. 

- Start een tour door Brazilië van het Paralympische vuur voorafgaand aan de Paralympische Spelen.  

Weer en verkeer: 

Donderdagochtend is er in het oosten van het land nog kans op een enkele bui, maar in de rest van het land is het overwegend droog. De zon laat zich in de loop van de dag steeds vaker zien. Bij een matige wind uit het westen wordt het tussen de 21 en 24 graden. 

Hoewel het in het zuiden nog wat rustiger kan zijn vanwege de vakantie daar, verwacht de ANWB voor donderdag wel een normale spits in de rest van het land. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie