Trump houdt immigratiespeech, deadline voor voetbaltransfers

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Trump houdt 'grote toespraak' over immigratie

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump houdt woensdag in Arizona een 'grote toespraak' over illegale immigratie. Zaterdag kondigde Trump al aan dat hij een trackingsysteem wil invoeren dat immigranten opspoort als ze in Amerika verblijven terwijl hun visum is verlopen. Trump heeft altijd gezegd dat hij het hele immigratiesysteem in Amerika zal omgooien als hij president wordt, maar erg concreet is hij nooit geweest. 

Laatste mogelijkheid voor voetbaltransfers

Om middernacht sluit de transfermarkt in de Eredivisie en van de meeste andere grote competities in Europa. Traditiegetrouw worden op de laatste dag nog veel spelers verkocht en gehuurd. Op NU.nl houden we in een liveblog alle nieuwtjes op het transferfront bij.

Braziliaanse senaat neemt besluit over Rousseff

Eigenlijk stond de stemming over het afzetten van de reeds geschorste president gepland voor dinsdagavond, maar de stemming lijkt nu woensdagochtend (lokale tijd) te gaan plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid moet Rousseff definitief het veld ruimen. Als dat gebeurt, blijft interim-president Michel Temer leider van het land tot de volgende verkiezingen in oktober 2018. Om Rousseff definitief af te zetten, moeten minimaal 54 van de 81 senatoren voor afzetting stemmen. 

Vertrouwensstemming premier Spanje

De Spaanse premier Mariano Rajoy moet woensdag hopen op de steun van de socialisten in het parlement, als wordt gestemd over de herverkiezing van de premier. De socialisten hebben echter gezegd tegen de herverkiezing van Rajoy te zullens stemmen, waardoor er wederom geen einde komt aan de politieke impasse in Spanje. Die impasse duurt nu al acht maanden. 

Kort geding in zaak seksfilmpje Chantal

Tegen scholenkoepel ROC West-Brabant is een kort geding aangespannen, omdat de koepel weigert mee te werken aan een onderzoek naar een seksfilmpje van het meisje Chantal uit Werkendam. Het seksfilmpje is vermoedelijk geüpload naar Facebook vanaf een schoolcomputer in Breda, bleek eerder uit onderzoek bij Facebook. Het ROC weigert uit privacyoogpunt informatie daarover te geven. 

En verder: 

- wordt er getennist op de US open: de tweede ronde bij zowel de mannen als de vrouwen. 

- en gefietst in de Vuelta: de elfde etappe is 168 lang en eindigt bergop.

Weer en verkeer: 

Woensdag is opnieuw een zonnige dag, meldt het KNMI. Het wordt 23 tot 27 graden. De ANWB verwacht dat het zomerse weer drukte op de wegen naar de stranden gaat veroorzaken. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie