Stemming over lot Rousseff, Nederlandse inbreng op US Open

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Stemming over lot Dilma Rousseff

In Brazilië stemt de senaat dinsdag over het lot van de geschorste president Dilma Rousseff. Maandag probeerde Rousseff de senaat nog te overtuigen van haar onschuld - Rousseff wordt ervan verdacht begrotingswetten te hebben overtreden. Om Rousseff definitief af te zetten, moeten minimaal 54 van de 81 senatoren voor afzetting stemmen. Dat lijkt te gaan gebeuren. Als Rousseff daadwerkelijk vertrekt, blijft de huidige interim-president, Michel Temer, leider van het land tot de volgende verkiezingen in oktober 2018. 

Uitspraak in zaak tegen directeur Stichting ALS 

Eric Nolet, de voormalig directeur van Stichting ALS, heeft volgens justitie begin 2014 177.000 euro van de Stichting naar een privérekening overgemaakt. Ook bij een andere stichting, de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, zou Nolet veel geld hebben verduisterd: 143.000 euro. Nolet gebruikte dat geld om zijn schuld aan de stichting ALS terug te betalen. Hij wordt voor beide vergrijpen vervolgd.

Kiki Bertens in actie op US open

Kiki Bertens en Richel Hoogenkamp komen dinsdag voor het eerst in actie in het hoofdtoernooi van het US Open. De als twintigste geplaatste Bertens neemt het in de eerste ronde van het Amerikaanse Grand Slam-toernooi op tegen Ana Konjuh uit Kroatië, die op de wereldranglijst zeventig plaatsen lager staat dan de Nederlandse. Hogenkamp, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, treft de Britse Heather Watson.

En verder: 

- Gaat in Amsterdam-Noord de watersportbeurs HISWA van start. Driehonderd boten liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. Het evenement trekt naar verwachting 25.000 bezoekers. 

- Houdt bondscoach Danny Blind in hotel Huis ter Duin een persconferentie in de aanloop naar de oefeninterland tegen Griekenland van aankomende donderdag. Oranje traint dinsdagmiddag op het veld van Quick Boys.

Weer en verkeer: 

Dinsdag zijn er overdag flinke zonnige perioden, meldt het KNMI. In het noordoosten kunnen echter wel enkele wolkenvelden voorkomen. Het blijft droog en de temperatuur varieert van 22 graden op de Wadden tot 24 graden in het zuiden van Nederland. 

Volgens de VID wordt het dinsdagavond mogelijk "ouderwets bumperstaren". Zo druk als vóór de zomervakantie is het nog niet, maar de drukte op de weg neemt flink toe. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie