Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Feyenoord in actie in eredivisie

In de Eredivisie staan zaterdag vier duels op het programma. Koploper Feyenoord ontvangt in de eigen Kuip stadgenoot Excelsior (19.45), dat met zes punten eveneens een goede start van het seizoen kende. Willem II en Roda JC behaalden de afgelopen weken goede resultaten in Amsterdam tegen Ajax en nemen het nu tegen elkaar op (18.30). Heerenveen en PEC hopen in een onderling duel herstel te tonen na een matig seizoensbegin (19.45). De avond wordt afgesloten met de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam (20.45).  

Verstappen rijdt kwalificatie voor 'thuisrace' in België

Het circuit van Spa-Francorchamps in België wordt dit weekend overspoeld door Nederlanders, die Max Verstappen in actie willen zien. Er zijn vele tienduizenden fans afgereisd naar het Waalse circuit. Om 14.00 uur rijden Verstappen en zijn 21 collega's de kwalificatie. Zeker is alvast dat WK-leider Lewis Hamilton de race zondag van achteraan zal moeten beginnen, omdat hij een nieuwe motor in zijn Mercedes heeft gekregen. 

Laatste Dag van het Verzet

Verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog ontmoeten elkaar zaterdag misschien wel voor de laatste keer. De Stichting Samenwerkend Verzet (SSV) houdt dan in Doorn voor het laatst de Dag van het Verzet. Deze dag was sinds de jaren zeventig de jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlanders die zich tegen de Duitse overheersing hebben verzet. De stichting telde oorspronkelijk 9000 leden. ''Nu zijn dat er nog maar 115, van wie de helft in een verzorgingshuis zit. Zaterdag komen er 23, de rest van de bijna tachtig aanwezigen is begeleider.''

Eerste foto's ruimtesonde Juno van Jupiter

De verwachting is dat de onbemande ruimtesonde Juno van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voor het eerste gedetailleerde foto's van Jupiter zal maken. Juno bereikte op 5 juli, na een reis van bijna vijf jaar, Jupiter. De sonde heeft in 53 dagen een ronde om de planeet gemaakt en zal nu dus foto's gaan maken.

En verder: 

- Gaat op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer het festival Mysteryland van start.

- Wordt in het Belgische Terhulpen jazzlegende Toots Thielemans begraven.

Het weer:

In het weekend zijn er flinke perioden met zon, maar de kans op een lokale onweersbui neemt ook toe. Zaterdag waait het stevig langs de noordkust, zondag langs de westkust. Verder blijft het landinwaarts heet, 29 tot 33 graden, aan zee is het 20 tot 25 graden.​

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.