Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Nasleep aardbeving Italië

Na de aardbeving in de nacht van dinsdag op woensdag in het midden van Italië wordt er nog altijd gezocht naar overlevenden. Tientallen mensen zijn nog vermist en het dodental is opgelopen tot bijna 250. Duizenden mensen zijn dakloos geraakt.

Donderdag opnieuw tropisch warm

Donderdag wordt het in grote delen van het land opnieuw tropisch warm. Lokaal zijn temperaturen van 35 graden mogelijk. Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan dinsdag al geactiveerd en adviseert mensen in risicogroepen bijvoorbeeld om zoveel mogelijk in de schaduw te blijven, goed te drinken en lichamelijke inspanning te beperken. Tropische temperaturen zijn eind augustus vrij uitzonderlijk. De dagen worden snel korter en daardoor neemt de kans op hitte af.

Afzettingsproces tegen Braziliaanse president Rousseff van start

Het afzettingsproces tegen de geschorste Braziliaanse president Dilma Rousseff gaat van start in het hogerhuis van Brazilië. Rousseff staat terecht voor het overschrijden van de begroting in de hoop in 2014 haar herverkiezing veilig te stellen. Het moet duidelijk worden of Rousseff, die sinds mei op non-actief staat, definitief uit haar ambt wordt gezet. 

Loting groepsfase Champions League

Donderdag wordt er in Monaco geloot voor de groepsfase van de Champions League, die op 13 september van start gaat. PSV is als kampioen al geplaatst voor de groepsfase. De loting begint om 18.00 uur en is live te zien op NU.nl.

Ahold Delhaize maakt cijfers tweede kwartaal bekend

Supermarktconcern Ahold Delhaize maakt zijn tweedekwartaalcijfers bekend. Het is de laatste keer dat de resultaten van Ahold en Delhaize apart bekend worden gemaakt. Vanaf volgend kwartaal worden de cijfers van het fusiebedrijf Ahold Delhaize gemeld. De in juli afgeronde fusie tussen het Nederlandse en het Belgische concern levert een bedrijf op met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten. 

Hoorzitting in zaak Blatter tegen FIFA

Sporttribunaal CAS houdt een hoorzitting in de zaak die Sepp Blatter heeft aangespannen tegen wereldvoetbalbond FIFA. De oud-president werd voor 8 jaar geschorst (later teruggebracht naar 6 jaar) wegens een betaling van 1,8 miljoen euro over aan de Fransman Michel Platini, de eveneens geschorste oud-voorzitter van de UEFA.

En verder:

- Speelt AZ donderdag de terugwedstrijd in de Europa League play-offs, tegen het Servische FK Vojvodina. In Servië werd het al 0-3 voor de Alkmaarders.

- Gaat in Amsterdam de hoogste schommel van Europa open. 

Het weer:

Donderdag wordt het nog warmer dan woensdag, lokaal 35 graden. De zon schijnt opnieuw volop. Mogelijk steekt langs de stranden in de middag een verkoelende wind van zee op. Vrijdag schijnt de zon nog vaak, maar soms zijn er wat sluierwolken. In de loop van de dag draait de wind wel naar het noorden waardoor de temperatuur in de kustprovincies achterblijft met maximaal 26 graden. Dieper landinwaarts wordt het opnieuw tropisch warm.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.