Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Woensdag en donderdag tropisch warm

Woensdag wordt het in grote delen van het land tropisch warm met een maximum temperatuur van 30 graden. Donderdag wordt het nog warmer met in het midden en zuiden van het land maxima van 31 tot 34 graden. Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan dinsdag geactiveerd en adviseert mensen in risicogroepen bijvoorbeeld om zoveel mogelijk in de schaduw te blijven, goed te drinken en lichamelijke inspanning te beperken. 

Ajax strijd om plaats in groepsfase Champions League

Ajax probeert woensdag in een uitduel met het Russische FK Rostov de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers moeten winnen of gelijkspelen met minstens 2-2. In het heenduel in Amsterdam werd het 1-1. Jasper Cillessen, die dicht bij een overstap is naar FC Barcelona, is meegereisd naar Rusland. Of hij ook daadwerkelijk gaat keepen is nog onduidelijk. De wedstrijd is live te zien op Veronica en NU.nl.

Kerry en Biden in Turkije

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Jonh Kerry en Vice-premier Joe Biden bezoeken Turkije en heeft daar een ontmoering met president Recep Tayyip Erdogan en premier Binali Yildirim. De verwachting is dat Turkije nogmaals het verzoek om uitlevering van Fethullah Gülen zal neerleggen.

En verder: 

- Is woensdag in Safaripark Beekse Bergen de opening van een nieuw verblijf voor drie lippenberen en steppevosjes.

- Komt de man voor de rechter die tijdens Ajax-Feyenoord een pop van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer aan de tribune ging. Hij wordt verdacht van doodsbedreiging.

Het weer:

Woensdag en donderdag blijft het droog en tamelijk zonnig. Het wordt nog warmer. Met een middagtemperatuur van 29 tot 34 graden beleven we een paar tropische dagen. Vrijdag is het in het westen minder heet, maar in het zuidoosten blijft het tot en met het weekend tropisch.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.