Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Nederlandse sporters gehuldigd in Amsterdam

De Nederlandse sporters die deelnamen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en nog niet zijn teruggekeerd met de ‘loservlucht’ komen dinsdag aan in Nederland. Vervolgens vindt er een huldiging plaats in de Rai in Amsterdam. De huldiging begint om 14.00 uur, met onder meer een optreden van zanger Nielson.

​Iers IOC-lid Hockey voor Braziliaanse rechter

Het Ierse IOC-lid Pat Hickey verschijnt dinsdag voor de Braziliaanse rechter. Hickey wordt verdacht van betrokkenheid bij illegale verkoop van toegangskaarten voor olympische wedstrijden. De 71-jarige official is een van de minimaal zeven verdachten in een grootschalig onderzoek van de Braziliaanse justitie naar ticketfraude bij de Spelen.

Amerikanen praten in Turkije over uitlevering Gülen

Drie Amerikaanse regeringsfunctionarissen van Justitie en Buitenlandse zaken zijn dinsdag in Turkije om te spreken over de mislukte coup in het land en de eventuele uitlevering van Fethullah Gülen. Gülen wordt door de Turkse overheid gezien als de drijvende kracht achter de coup. Hij verblijft in het Amerikaanse Pennsylvania. Gülen ontkent achter de coup te zitten. De Turkse premier Yildrim riep de Amerikanen zaterdag al op om de uitleveringsprocedure te versnellen.

Roma tegen Porto in laatste voorronde Champions Leauge

Dinsdag worden de eerste terugduels in de laatste voorronde van de Champions League gespeeld. Het belangrijkste affiche is AS Roma tegen Porto, dat ook te zien is op NU.nl en Veronica. In de eerste wedstrijd in Porto werd het 1-1, met Kevin Strootman aan de aftrap bij de Romeinen. Andere wedstrijden zijn onder meer Monaco tegen Villarreal en Hapoel Be'er Sheva tegen Celtic.

En verder: 

- Is dinsdag de Europese herdenkingsdag voor de slachtoffers van het stalinisme en het nazisme.

Het weer:

Dinsdagochtend zien we in het noorden eerst nog veel wolkenvelden, maar verder is het vrij zonnig en meest droog. De temperatuur schiet omhoog naar de zomerse waarde van 25 tot 28 graden. Woensdag en donderdag is het zomers met flinke perioden met zon en met maxima van 27 tot 33 graden wordt het op veel plaatsen tropisch.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.