Nieuwsagenda: Laatste dag Olympische Spelen, weer stiptheidsacties KLM

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Laatste dag Olympische Spelen

Zondag is het de beurt aan de laatste Olympische sporters om in actie te komen. Ook is er nog Nederlandse inbreng, onder andere bij het boksen, het mountainbiken en in de marathon. In de nacht van zondag op maandag (vanaf 1.00 uur Nederlandse tijd) vindt de sluitingsceremonie plaats van de Olympische Spelen in Rio in het Maracanã-stadion. Tijdens de ceremonie wordt de olympische vlag overgedragen aan Japan. Daar worden de zomerspelen van 2020 gehouden in de stad Tokio. In Brazilië vinden vanaf 7 september nog wel de Paralympics plaats. 

[[articlelink:http://www.nu.nl/weekend/4309535/video-mooiste-momenten-van-spelen-volgens-sporters.html]]

Opnieuw stiptheidsactie KLM

Net als zaterdag zal grondpersoneel van KLM ook zondag tussen 9.00 en 13.00 uur stiptheidsacties houden op Schiphol. Dat betekent volgens vakbond FNV dat KLM-werknemers die de bagage afhandelen en de vliegtuigen taxiën geen initiatief meer nemen om het werk sneller dan noodzakelijk af te krijgen. In de praktijk betekent dit volgens FNV dat de werknemers langer bezig zijn met hun taken. De stiptheidsacties, die zaterdag overigens geen overlast voor reizigers opleverden, komen terwijl de FNV en KLM verwikkeld zijn in een rechtszaak over hogere lonen. 

Aanhoudende verkeershinder A1 door werkzaamheden

De A1 tussen Amsterdam en Amersfoort/Almere is vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandag 05.00 uur dicht tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. In de tegenovergestelde richting zijn tussen die twee knooppunten minder rijstroken beschikbaar, en tussen zondagavond en maandagochtend 05.00 is ook die rijrichting helemaal afgesloten. Ook is er hinder op het spoor door vervanging van de spoorbrug over de A1. 

[[articlelink:http://www.nu.nl/binnenland/4309349/grote-hinder-verwacht-werkzaamheden-a1-bij-diemen.html]]

Vier wedstrijden in de Eredivisie

Net als zaterdag staan er zondag ook vier duels op het programma in de Eredivisie. Om 12.30 uur is de aftrap van Groningen tegen Twente. Om 14.30 spelen Utrecht en AZ en Sparta en Go Ahead Eagles tegen elkaar. Om 16.45 uur treffen Heracles en Feyenoord elkaar. 

[[articlelink:http://www.nu.nl/sport/4308597/feiten-en-cijfers-van-speelronde-3-in-eredivisie.html]]

En verder: 

- Is de derde en laatste dag van Lowlands. Alles over Lowlands vind je hier in ons dossier. 

- Wordt de tweede etappe van de Vuelta verreden van Ourense naar Baiona. 

Het weer:

In de nacht van zaterdag op zondag is er steeds meer kans op buien. Zondag overdag is er veel bewolking en is er opnieuw kans op meer stevige buien, lokaal mogelijk met onweer. De maxima liggen rond de 20 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie