Nieuwsagenda: Vijftiende dag Spelen, Stiptheidsacties personeel KLM

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Vijftiende dag Olympische Spelen

Zaterdag is de vijftiende en één-na-laatste dag van de Olympische Spelen in Rio. Op het programma staan onder meer de strijd om het brons voor de handbalsters (tegen Noorwegen) en voor de volleybalsters (tegen de VS. Ook komt taekwondoka Reshmie Oogink in actie. Ook zijn er diverse finales, waaronder de voetbalfinale tussen Brazilië en Duitsland.

Stiptheidsacties grondpersoneel KLM

Een deel van het grondpersoneel van KLM doet zaterdag mee aan stiptheidsacties en zal op die dag ''strikt volgens de regels" werken, zo maakte vakbond FNV vrijdag bekend. De stiptheidsacties kunnen leiden tot vertragingen van vluchten op Schiphol. Het is een protest tegen de hoge werkdruk. De rechter heeft acties echter verboden. 

Verkeershinder A1 door werkzaamheden

De A1 tussen Amsterdam en Amersfoort/Almere is vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandag 05.00 uur dicht tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. In de tegenovergestelde richting zijn tussen die twee knooppunten minder rijstroken beschikbaar, en tussen zondagavond en maandagochtend 05.00 is ook die rijrichting helemaal afgesloten. Ook is er hinder op het spoor door vervanging van de spoorbrug over de A1. 

Vier wedstrijden in de Eredivisie

Zaterdag worden er vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Om 18.30 uur start Roda JC tegen Vitesse. Om 19.45 uur is zowel de aftrap van Ajax tegen Willem II als van PEC Zwolle tegen PSV. NEC speelt om 20.30 uur tegen Heerenveen. 

En verder: 

- Is de herdenking op Bronbeek van de slachtoffers van de Birma-Siam Spoorweg in Thailand-Birma en de Pakan Baroe Spoorweg op Sumatra. 

- Vindt in Amsterdam het Prinsengrachtconcert. 

Het weer:

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het op de meeste plekken droog. Zaterdag overdag komt daar verandering in. Dit weekend verloopt veelal wisselvallig met af en toe zon en af en toe buien. De maximale temperaturen liggen rond de 23 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Lees meer over:
Tip de redactie