Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Veertiende dag Olympische Spelen

Op de veertiende dag van de Olympische Spelen wordt de finale van het vrouwenhockey gespeeld. Ook de finale van BMX kent veek Nederlandse inbreng. Verder komen Nederlanders in actie bij paardensport en is er atletiek. Volg de laatste ontwikkelingen uit Rio in ons liveblog.

Lowlands van start

Het driedaagse popfestival Lowlands gaat vrijdag in Biddinghuizen weer van start. Dit jaar staan onder andere Foals, De Staat, Disclosure, Paul Kalkbrenner, The Eagles of Death Metal, John Coffey en Sum 41 op het programma. Ook zal de recent van de Olympische Spelen weggestuurde Yuri van Gelder op het festival zijn. Hij geeft een optreden in de ringen. Volg de komende dagen al het nieuws over Lowlands in ons dossier

'Topper' in de eredivisie

Vrijdag wordt de derde eredivisiespeelronde afgetrapt met een heuze topper tussen Excelsior en ADO Den Haag. De nummers twee en drie op de ranglijst treffen elkaar om 20.00 uur in Rotterdam. Beide clubs wonnen hun eerste twee duels sinds de seizoensstart. ADO staat op doelsaldo op de tweede plaats.  

Cijfers over bedrijfsinvesteringen juni

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt vrijdag of bedrijven in juni meer of minder hebben geïnvesteerd. In mei registreerde het statistiekbureau nog een stijging van 4,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Er werd met name meer geld gestoken in woningen, machines, vrachtwagens en computers. Aan infrastructuur en personenauto's werd juist minder uitgegeven.

En verder: 

- Komt Vopak met halfjaarcijfers

- Wordt op Terschelling herdacht dat de Engelse marine meer dan 150 koopvaardijschepen in brand stak en het dorp West-Terschelling platbrandde in 1666. 

- Is het Wereld Humanitaire dag waarop er aandacht wordt gevraagd voor mensen die afhankelijk zijn van humanitaire hulp en bij de personen die deze hulp leveren. 

- Houdt het Zuid-Koreaanse leger een grote oefening, vlakbij de grens met Noord-Korea. Bij de oefening, temidden van voortdurende spanningen tussen de twee landen, worden 300 artilleriestukken gebruikt. 

Het weer:

In de ochtend kan het vrijdag eerst nog mistig zijn en is er nog ruimte voor de zon. Vanuit het zuidwesten trekt er in de loop van de dag bewolking het land binnen. Later op de dag is er her en der ook kans op een bui. Het wordt tussen de 22 en 27 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.