Nieuwsagenda: Dertiende dag Rio 2016, AZ in play-offs Europa League

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Dertiende dag Olympische Spelen

Op de dertiende dag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro loopt de estafetteploeg de eerste ronde van de 4x 100 meter. Strijden de hockeymannen met Duitsland om brons. En staan de Nederlandse handbalsters tegenover Frankrijk in de halve finale. Volg de laatste ontwikkelingen uit Rio in ons liveblog.

AZ in play-offs Europa League

AZ speelt donderdag in Servië tegen FK Vojvodina Novi Sad in de play-offs van de Europa League. De ploeg uit Alkmaar moet het zonder Ben Rienstra en Jop van der Linden stellen. Beiden zijn geblesseerd. De return volgt over een week. De winnaar van het tweeluik gaat door naar het hoofdtoernooi van de Europa League, de verliezer is uitgeschakeld. 

Baggeraar Boskalis presenteert cijfers

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis presenteert cijfers over het eerste halfjaar. Eerder heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de nettowinst dit jaar flink lager uit zal vallen dan in 2015. De onderneming heeft naar eigen zeggen last van moeilijke marktomstandigheden. In juli liet Boskalis weten om die reden wereldwijd 650 banen te gaan schrappen, waarvan 150 in Nederland. 

En verder: 

- gaat de 26e editie van het internationaal kunstenfestival Noorderzon in het Noorderplanstoen in Groningen van start. Noorderzon duurt tot en met zondag 28 augustus. Op het programma veel theater, muziek, dans en film. 

- is het donderdag vijf jaar geleden dat noodweer in het Belgische Hasselt aan vijf bezoekers van festival Pukkelpop het leven kost. 

Het weer:

Het is donderdag wederom zonnig. In de middag kunnen in het zuiden wat wolkenvelden overtrekken, maar de kans op buien blijft klein. Het wordt 22 tot 25 graden en dat betekent opnieuw veel verkeer richting de stranden. Net als woensdag verwachten de verkeersdiensten lange strandfiles.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg

Tip de redactie