Voetbal

Video: De UEFA Champions League-samenvattingen van dinsdag

Er vielen dinsdagavond veertien doelpunten in de heenduels van de eerste vijf play-offs van de Champions League. Ajax kwam in actie tegen het Russische FK Rostov. 

Ajax speelde een sterke eerste helft. Met Bertrand Traoré in de punt van de aanval creëerde het elftal van Peter Bosz veel kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Daardoor bleven de Amsterdammers steken op een 1-1 gelijkspel in de Arena.

Samenvatting Ajax-FK Rostov

Josep Guardiola zag zijn Manchester City een grote stap zetten richting de groepsfase van de Champions League. City overklaste Steaua in Boekarest met 5-0. Sergio Agüero scoorde drie keer, maar miste ook twee penalty's in korte tijd. 

Samenvatting Steaua Boekarest-Manchester City

Red Bull Salzburg, twee jaar geleden nog veel te sterk voor Ajax in de Europa League, keert met een goede uitgangspositie terug naar Oostenrijk (1-1). Dinamo Zagreb scoorde uit een penalty, maar kon verder weinig gevaar stichten. 

Samenvatting Dinamo Zagreb-Salzburg

Ondanks een goal van oud-ajacied Miralem Sulejmani kon Young Boys weinig uitrichten tegen Borussia Mönchengladbach. De Duitsers staan met één been in de Champions League, na een 3-1 overwinning in Zwitserland. 

Samenvatting Young Boys-Borussia Mönchengladbach

Lees meer over:
Tip de redactie