Nieuwsagenda: Schippers in finale, cijfers ABN en presentatie BNN-VARA

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Twaalfde dag Olympische Spelen

Op de twaalfde dag van de Olympische Spelen staat Dafne Schippers als het goed is in de finale van de 200 meter. Schippers kan zich vannacht voor deze eindstrijd plaatsen. Ook is er de kwalificatie voor het BMX'en, waar drie Nederlanders aan mee doen. Op het Nederlandse programma staan verder nog zeilen, paardensport en beachvolleybal. Volg de laatste ontwikkelingen uit Rio in ons liveblog.

Pro-formazitting moord Valkenswaard

Woensdag dient de pro-formazitting in de zaak rond de moord op Eindhovenaar Mahmut Karaman. Hij werd vermoord in zijn garage in Valkenswaard op 30 december 2014. De twee verdachten zijn een 37-jarige man die op 24 november door een arrestatieteam in zijn woning in Utrecht is aangehouden en een 47-jarige man die in het huis van bewaring in Amsterdam werd aangehouden.

Resulaten tweede kwartaal ABN

ABN Amro maakt woensdag bekend hoe de bank in het tweede kwartaal van dit jaar gepresteerd heeft. De winst van het concern zal naar verwachting lager uitvallen door de compensatie van mkb-ondernemers met ongeschikte rentederivaten. Eerder liet ABN Amro al weten dat de voorziening voor de compensatie is opgeschroefd met 360 miljoen euro. Dit moet een oplossing bieden voor zo'n 6.800 klanten met ongeveer negenduizend rentederivaten.

Stemming Spaanse partij om regeringsvorming

De leden van de Spaanse Partido Popular (PP) houden woensdag een stemming over een voorstel met daarin zes belangrijke hervormingen voor Spanje. Dit hervormingsplan is in het leven geroepen door de liberale partij Ciudadanos, die de hervormingen ziet als een voorwaarde voor de vorming van een regering. Spanje zit al bijna acht maanden zonder bestuur. Partijen in het land doen verwoede pogingen om een regering te vormen. Eerder lukte het demissionair premier Rajoy niet om een regering te vormen met de Socialisten. 

En verder: 

- is de seizoenspresentatie van omroep BNN-VARA

- hebben paus Franciscus en de Franse president Hollande een ontmoeting, volgend op een aanslag in Saint-Étienne-du-Rouvray waarbij een priester om het leven kwam. 

Het weer:

Woensdag verloopt op de meeste plaatsen in Nederland zonnig. Bij een zwakke tot matige wind uit het oosten wordt het ongeveer 20 tot lokaal 25 graden.

Tip de redactie