Nieuwsagenda: Olympische Spelen, Ajax en nazi-goudtrein

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Elfde dag Olympische Spelen

Er komen weer verschillende Nederlanders in actie in Rio de Janeiro: Ferry Weertman neemt deel aan de 10 kilometer zwemmen in open water, Churandy Martina sprint de 200 meter en in de nacht van dinsdag op woensdag komen Epke Zonderland (finale rekstok), Dafne Schippers (halve finale 200 meter) en Sifan Hassen (finale 1500 meter) in actie. Volg de laatste ontwikkelingen uit Rio in ons liveblog.

Nazitrein opgegraven

In het zuid-westen van Polen begint een team van rond de 35 mensen aan het opgraven van een vermeende nazitrein, die volgens geruchten vol zou zitten met goud. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog groeven de nazi's veel tunnels bij de stad Walbrzych, en volgens een team onderzoekers is de locatie van de trein nu gevonden. 

Andere experts zeiden eerder echter dat er geen bewijs bestaat voor het bestaan van de trein. De graafactie moet binnen twee dagen een resultaat opleveren.

Ajax in voorronde Champions League

Ajax speelt in de Arena de eerste wedstrijd tegen het Russische FK Rostov in de strijd om een Champions League-ticket. De return wordt op 24 augustus gespeeld. Beide duels zijn live te zien op NU.nl en Veronica. Wilt u een melding ontvangen voor de opstelling van Ajax tegen FK Rostov? Klik hier

En verder

- Maakt het CBS cijfers bekend over het ondernemersvertrouwen in Nederland.

- Is het 39 jaar geleden dat Elvis Presley overleed.

Het weer:

Vooral in het noorden is het bewolkt, terwijl in het zuiden de zon vaker tevoorschijn komt. De temperatuur ligt net als maandag iets boven de 20 graden.

Lees meer over:
Tip de redactie