Nieuwsagenda: Dag 9 Olympische Spelen, studenten op 'elektrische wereldreis'

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Dag negen Olympische Spelen

Op de negende dag van de Olympische Spelen staan verschillende sporten met Nederlanders op het programma. Zo zien we onder andere Van Rijsselberghe in actie met zeilen, spelen de Nederlandse volleybalsters en handbalsters en is er paardensport met Nederlandse inbreng. 

Vier wedstrijden in Eredivisie

Ook in Nederland wordt er zondag gesport. In de Eredivisie worden zondag vier wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd die gespeeld wordt is die van Heracles tegen Willem II om 12.30 uur. Om 14.30 start Feyenoord tegen FC Twente en op datzelfde tijdstip speelt Go Ahead Eagles tegen NEC. De laatste wedstrijd die start is die van PSV tegen AZ om 16.45 uur. 

TU-studenten vertrekken op 'elektrische wereldreis'

Studententeam STORM van de Technische Universiteit Eindhoven begint zondag aan een tachtig dagen durende reis door Europa, Azië en Noord-Amerika. De tocht van ruim 26.000 kilometer die afgelegd wordt op elektrische toermotorfietsen, moet de potentie van elektrisch vervoer tonen. 

En verder:

-  Vieren de Pakistanen Onafhankelijkheidsdag. 

Het weer:

Zondagochtend kan er lokaal nog wat mist voorkomen en is het op veel plaatsen bewolkt. Later op de dag is er meer ruimte voor de zon. Wel kan er overdag lokaal een bui vallen. De maxima liggen rond de 23 graden.

Tip de redactie