Nieuwsagenda: Aanhoudende drukte op Schiphol, achtste dag Rio

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Aanhoudende drukte Schiphol

Vrijdag beleefde Schiphol al de drukste dag van het jaar, maar ook dit weekend is het erg druk op de luchthaven. In totaal reizen van vrijdag tot en met zondag naar verwachting 644.754 mensen via de luchthaven. Reizigers moeten voorlopig ook nog rekening houden met de verscherpte controles die gelden. Vrijdag werd bekend dat de extra veiligheidsmaatregelen langer van kracht blijven. 

Heropening grens Colombia en Venezuela

Colombia en Venezuela gaan de grens tussen de landen zaterdag gedeeltelijk openstellen. Het gaat om in totaal vijf punten waar mensen de grens over kunnen steken. Dit kan alleen lopend en tussen 8.00 uur en 20.00 uur. Venezuela besloot in 2015 de grensovergangen te sluiten, nadat Venezolaanse soldaten aangevallen waren door smokkelaars. 

Achtste dag Olympische Spelen

Op de achtste dag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komt Dafne Schippers in actie op de 100 meter. Voor Anouk Vetter, Nadine Broersen en Nadine Visser staan zaterdag de laatste onderdelen van de zevenkamp op het programma. Volg de laatste ontwikkelingen vanuit Rio via ons liveblog.

En verder:

- gaat Dance Valley zaterdag van start. 

- is het wereldwijd Linkshandigendag. 

- wordt de voormalig leider van Cuba, Fidel Castro negentig jaar oud. 

Het weer:

Het is zaterdag vooral bewolkt. In het noorden van het land is er kans op een bui, terwijl in het zuiden van het land meer kans is op zon. De temperatuur ligt rond de 21 graden.

Tip de redactie