Nieuwsagenda: Definitieve uitspraak in kort geding KLM, dag zes in Rio

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Zesde dag Olympische Spelen

Op de zesde dag van de Olympische spelen in Rio de Janeiro komen opnieuw veel Nederlanders in actie. Voor Joost Luiten begint het golftoernooi en bij het turnen staat de finale van de meerkamp op het programma. Henk Grol gaat bij het judo tot 100 kilo voor de gouden medaille. Volg middels ons liveblog de laatste ontwikkelingen vanuit Rio. 

Definitieve uitspraak in kort geding KLM

De rechter doet donderdag een definitieve uitspraak in het kort geding dat KLM heeft aangespannen tegen FNV om stakingen van het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij te voorkomen. Op 3 augustus werd al een voorlopig verbod uitgesproken. FNV ligt al een tijd overhoop met KLM over de arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel. De bond eist onder meer een loonsverhoging van 1 procent, met een bodem van 75 euro per maand.

Dagelijks enkele uren wapenstilstand in Aleppo

Het Russisch ministerie van Defensie heeft woensdag bekendgemaakt dat er dagelijks een korte wapenstilstand komt in het Syrische Aleppo. De strijdende partijen moeten vanaf donderdag elke dag tussen 10.00 uur en 13.00 uur de wapens neerleggen. Konvooien met hulpgoederen kunnen dan veilig de stad binnengaan.

En verder:

- wordt in Hyderabad de eerste steen gelegd van de eerste Indiase IKEA-vestiging. Het filiaal moet in 2017 de deuren openen. 

Het weer:

Het is donderdag zwaar bewolkt, de regen breidt zich langzaam verder uit. In het zuidoosten blijft het mogelijk tot de middag droog. In het oosten wordt het niet warmer dan een graad of 16, in het zuidwesten kan het aan het einde van de dag nog 19 graden worden.

Lees meer over:
Tip de redactie