Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Einde werkzaamheden rond Schiphol

Door grote werkzaamheden aan het spoornet rond station Schiphol reden negen dagen veel minder treinen van en naar de luchthaven. Op het traject Duivendrecht - Schiphol is het spoor verdubbeld van twee naar vier sporen. Station Amsterdam RAI wordt ruimer en krijgt er een perron bij. Volgens de planning moeten de nieuwe sporen woensdagochtend in gebruik worden genomen. 

Vijfde dag Olympische Spelen

Op de vijfde dag van de Olympische Spelen in Rio zien we bij het wielrennen de Nederlandse mannen en vrouwen strijden in de tijdrit. Tom Dumoulin en gouden medaille-winnares Anna van der Breggen maken kans op eremetaal. Verder behoort judoka Kim Polling tot de kanshebbers voor goud in de klasse tot 70 kilogram en is er turnen (individueel meerkamp mannen) met Epke Zonderland en Bart Deurloo. 

Levenslang veroordeelde hoort uitspraak

De rechter doet woensdag uitspraak in de zaak die levenslang veroordeelde Edwin S. heeft aangespannen tegen de Staat. S. wil de kans krijgen om terug te keren in de samenleving. Na 23 jaar en zeven maanden te hebben vastgezeten, vindt hij dat hij recht heeft op resocialisatie. Zijn eis komt na een recent besluit van het kabinet om het beleid voor levenslang gestraften te versoepelen

SBM Offshore komt met halfjaarcijfers na corruptiezaak

SBM Offshore publiceert zijn halfjaarcijfers. De toeleverancier aan de olie- en gasindustrie maakte in juli bekend in de resultaten over de eerste helft van 2016 een extra voorziening op te nemen van 30 miljoen dollar. Deze betreft de schikking die het bedrijf getroffen heeft in een omkopingszaak in Brazilië. SBM betaalt in totaal ongeveer 163 miljoen dollar aan de Braziliaanse overheid. Daarnaast wordt 112 miljoen dollar overgemaakt aan staatsoliebedrijf Petrobas. SBM had eerder al 245 miljoen dollar opzij gezet. 

En verder:

- behandelt het gerechtshof in Den Bosch de zaak tegen een verpleegkundige uit Roermond. Hij werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het hebben van seks met drie psychiatrische patiënten.

Het weer:

Het wordt woensdag minder nat, de zon laat zich ook vaker zien. Het wordt 16 tot 18 graden. De noordwestenwind is matig.