Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Demonstratie tegen coup Turkije

In Istanbul wordt er een grote demonstratie gehouden tegen de coup in Turkije. Het protest is een reactie op een oproep van Erdogan en is gericht tegen de beweging van Gülen die verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte staatsgreep.

Tweede dag Olympische Spelen in Rio

Tijdens de tweede dag van de Olympische Spelen in Rio komen veel Nederlanders in actie. De sporten waar Nederlanders voor uit komen zijn zondag roeien, turnen, beachvolleybal, paardensport, wielrennen, hockey en zwemmen. 

Vier duels in Eredivisie

In de Eredivisie worden er zondag vier duels gespeeld. Groningen speelt om 12.30 uur tegen Feyenoord. AZ speelt zondag thuis tegen Heerenveen. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur. Op dat zelfde tijdstip speelt Sparta tegen Ajax en Heracles komt om 16.45 uur uit tegen Roda. 

En verder

- Wordt er in Thailand een referendum gehouden over een hervorming van de grondwet.

- Komt China met cijfers over de handel in goederen. 

Weer: 

Zondagochtend is er eerst nog ruimte voor de zon, maar later op de dag neemt de bewolking toe. Later op de dag kan er ook een bui vallen. Bij een stevige wind uit het westen danwel zuidwesten wordt het tussen de 22 en 25 graden.