Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Olympische Spelen van start

Na de openingsceremonie van vrijdag gaan zaterdag de Olympische Spelen in Rio de Janeiro echt van start. Het belangrijkste evenement is de wegwedstrijd voor de wielrenmannen, met onder andere Wout Poels, Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Ook komen onder andere tennisster Kiki Bertens, bokser Peter Müllenberg, de handbal- en volleybalvrouwen in actie.

Canal Parade bij Euro Pride in Amsterdam

De binnenstad van Amsterdam staat zaterdag in het teken van de Canal Parade, het belangrijkste evenement tijdens Euro Pride in de hoofdstad, waarbij tachtig boten over de Amsterdamse grachten varen. De speciale editie van de Amsterdam Gay Pride duurt tot en met zondag. 

PSV en Twente in actie in de Eredvisie

Zaterdag spelen acht clubs hun eerste wedstrijd in het nieuwe eredivisiesiezoen. Landskampioen PSV speelt een uitwedstrijd tegen FC Utrecht (19.45) en FC Twente speelt thuis tegen Excelsior (19.45). Verder staan ADO Den Haag - Go Ahead Eagles (18.30) en Willem II - Vitesse (20.45) op het programma. 

En verder

- Wordt er in Frankrijk weer topdrukte verwacht op de wegen door vakantieverkeer.

- Gaat in Hoorn de kermis van start, die geldt als één van de grootste kermissen in Nederland.

Weer

Zaterdag wordt het 21 tot 23 graden. Er valt dan vooral in het noordoosten nog een bui in de ochtend. Verder overheerst dit weekeinde het droge weer, met flink wat zon. Het wordt ook warmer; zondag is het in het binnenland 25 graden. Pas vanaf dinsdag wordt het wisselvalliger en minder warm.