Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 augustus 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Extra maatregelen Schiphol blijven voorlopig van kracht 

De extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol blijven de komende tijd van kracht om "mogelijke risico’s voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze te beheersen". In overleg met het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft de gemeente Haarlemmermeer hiertoe besloten om de activiteiten op de luchthaven zoveel mogelijk door te laten gaan. De extra maatregelen gingen vrijdag in na een 'signaal dat betrekking heeft op de luchthaven'.

Regiezitting tegen ex-militair voor moord op vriendin Kaatsheuvel 

Ex-militair Wim S., die in 2010 zijn vriendin zou hebben omgebracht, staat voor de rechter. Hij was lang verdachte, maar werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. In 2013 werd hij alsnog gearresteerd na een undercover-operatie. S. bekende tegenover een undercover-agent verantwoordelijk te zijn voor de dood van de moeder van zijn twee kinderen. Later trok hij deze verklaring weer in en zei dat inbrekers verantwoordelijk waren voor de dood van zijn vriendin. S. werd op 23 mei 2016 tot 18 jaar cel veroordeeld. Hij ging vervolgens ging in hoger beroep.

Proformazitting betreft brandstichting Best

De vader van twee dochters wordt verdacht van brandstichting in hun huis in Best in maart 2016. Op het moment van de brand, waren zijn kinderen nog in de woning aanwezig. Ze werden gered door een buurman die ze wist op te vangen toen ze uit hun slaapkamerraam sprongen. De vader wordt moord verweten. De zaak komt in oktober voor de rechter.

Aankondiging Galaxy Note 7

Samsung presenteert dinsdag zijn Galaxy Note 7, een grote smartphone die naar verluidt een gebogen scherm krijgt. Het apparaat komt eerder uit dan voorgaande Note-smartphones, vermoedelijk om beter te kunnen concurreren met de iPhone van Apple. Dat bedrijf presenteert zijn nieuwste smartphones doorgaans in september.

En verder:

- Is het de dag waarop de zigeunervervolging van honderdduizenden Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht.

- Presenteren BMW, DSM, Lufthansa en Metro Group hun cijfers van het tweede kwartaal

Weer en verkeer: 

Disndag is het bewolkt met eerst regen en later enkele buien. De zon heeft het moeilijk, het wordt 19 of 20 graden. Ook woensdag blijft lang grijs met regen, maar wordt het wel warmer. Door de zomervakanie is er volgens de ANWB geen sprake van een ochtend- en een avondspits.