Paus bezoekt Auschwitz, uitspraak in zaak rellen FC Den Bosch

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Paus bezoekt Auschwitz

Paus Franciscus brengt vrijdag, op dag drie van zijn verblijf in Polen, een bezoek aan vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Een pauselijk bezoek aan Auschwitz is inmiddels een traditie: Paulus II en Benedictus, de voorgangers van Franciscus, brachten in hun tijd als paus ook een bezoek aan het vernietigingskamp. Franciscus is nog tot zondag in Polen, dat hij onder meer bezoekt vanwege de Wereldjongerendagen. 

Uitspraak in zaak rellen FC Den Bosch - FC Oss

De rechter doet vrijdagochtend vanaf 10.00 uur uitspraak in de zaak tegen 54 verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor betrokkenheid bij rellen rondom de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss op 1 november 2014. Bij de rellen werden vuurwerk, metalen voorwerpen en stoelen naar agenten gegooid. Agenten en politiehonden werden bovendien met broekriemen geslagen en geschopt. Drie agenten raakten gewond. 

Eerste Burning Man-festival in Nederland van start

Dit weekend wordt in Nederland het eerste Burning Man-festival, van oorsprong een Amerikaans evenement, georganiseerd. De Nederlandse afdeling van de non-profit-organisatie nodigt leden van Burning Man uit om het evenement op de Veluwe vanaf vrijdag bij te wonen.

In het Brabantse Liempde gaat vrijdag Beyond van start. Aanvankelijk kregen de organisatoren geen toestemming van de gemeente om het festival te organiseren. 

En verder:

- Houdt Ajax vrijdag een Open Dag voor fans. De spelers van Ajax 1 worden aan het publiek gepresenteerd en oude Ajax-sterren komen met 'Lucky Ajax' in actie op het veld. 

Weer en verkeer: 

Vrijdag begint volgens het KNMI "tamelijk bewolkt", met op sommige plekken wat regen. 's Middags wordt het op veel plekken droog en breekt soms de zon door. Het wordt ongeveer 21 graden.

De ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID) verwachten vrijdag geen noemenswaardige drukte op de weg, omdat er geen woon-werkverkeer is vanwege de zomervakantie.

Lees meer over:
Tip de redactie