Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Staking cabinepersoneel Air France

Ruim een derde van het cabinepersoneel van Air France legt woensdag het werk neer uit onvrede over kostenbesparingen. Air France verwacht dat hierdoor zo'n 13 procent van de geplande vluchten zal uitvallen. Met name middellange vluchten van en naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle zullen door de staking geraakt worden. Medewerkers van Air France zijn van plan om van 27 juli tot 2 augustus te staken.

Obama spreekt op derde dag partijcongres Democraten

De Democraten houden van 25 tot en met 28 juli hun partijcongres in de Amerikaanse stad Philadelphia. Tijdens dit congres zal Hillary Clinton naar verwachting definitief als presidentskandidaat naar voren geschoven worden. Clinton presenteerde eerder deze week Tim Kaine als haar running mate, oftewel haar kandidaat voor het vicepresidentschap. Woensdag spreken onder andere president Barack Obama en vice-president Joe Biden.

Rechtszaak over 'vergismoord' begint

Woensdag gaat de rechtszaak verder over de ‘vergismoord’, tegen een 28-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten een persoon op 22 juli 2014 in Amsterdam. Daders hadden het vermoedelijk gemunt op een buurtgenoot die in hetzelfde type auto reed, een blauwe Fiat Punto.

En verder:

- Komt een groot aantal bedrijven met halfjaarcijfers, waaronder Airbus, KPN, Arcadis, Boeing, Coca-Cola, Deutsche Bank, Facebook en Nintendo

Weer

Woensdagochtend is er veel bewolking in het westen, waaruit ook wat lichte regen kan vallen. In het oosten zijn nog zonnige perioden, maar later neemt ook daar de bewolking toe. Verder ontstaan landinwaarts enkele buien. Het wordt rond 22 graden en de zuidwestenwind wordt matig, aan zee later krachtig, 3 tot 6 Bft.