Dinsdagochtend vond een gijzeling plaats in een kerk in Noord-Frankrijk. Een priester kwam om en de gijzelnemers werden gedood. Dit is wat we tot nu toe weten. 

Twee mannen vielen de kerk dinsdagochtend binnen. 

De mannen, met messen bewapend, vielen de kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray, in Normandië, dinsdagochtend binnen.

Het duo hield zes mensen korte tijd vast en doodde vervolgens de 86-jarige priester. Volgens Franse media sneden de gijzelnemers de keel van de priester door. De Franse autoriteiten bevestigen dat één persoon met een mes is gedood. 

De gijzelnemers zijn gedood. 

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de daders zijn omgekomen bij de politie-operatie die na de gijzeling werd opgezet.

Een van de daders was de 19-jarige Adel Kermische. Hij was een bekende van de Franse inlichtingendiensten. In 2015 probeerde hij naar Syrië af te reizen. Sindsdien stond hij onder elektronisch toezicht.

De tweede dader was de 19-jarige Abdelkrime Petitjean, geen bekende van politie en inlichtingendiensten. 

Zeker één andere persoon is gewond. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarde aanvankelijk dat de persoon voor zijn of haar leven vocht, maar inmiddels lijkt de gezondheidssituatie van het slachtoffer te zijn verbeterd. 

Daders zeiden loyaal te zijn aan IS.

President François Hollande heeft op een persconferentie laten weten dat de daders naar eigen zeggen loyaal waren aan Islamitische Staat (IS).

De terroristische organisatie laat daarop weten dat twee van hun strijders de aanval hebben uitgevoerd. Het strafrechtelijk onderzoek naar de gijzeling wordt geleid door de aanklager die is belast met terreurzaken.

Het drama voltrok zich in een kleine plaats.

Saint-Étienne-du-Rouvray is een plaatsje met ongeveer dertigduizend inwoners in het arrondissement Rouen. Het plaatsje ligt ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van Parijs.

Het incident volgt op het drama in Nice. 

Daar kwamen op 14 juli 84 mensen om het leven toen een 31-jarige man met een vrachtwagen inreed op een grote menigte op de promenade. De noodtoestand in Frankrijk werd meteen met drie maanden verlengd.