Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Uitspraak in dubbele moordzaak Lelystad

Dinsdag is de uitspraak in de zaak tegen Alex L., voor moord en doodslag op zijn vriendin (41) en haar 15-jarige dochter in hun woning in Lelystad in december vorig jaar. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie L. van verkrachting, het wegmaken van de lichamen en het bezit van kinderporno. Justitie sprak voorafgaand aan de ongewoon hoge eis van een "onvoorstelbare wreedheid" van de verdachte. Het OM heeft 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Ajax speelt voorronde Champions League

Ajax komt dinsdag voor het eerst officieel in actie onder de nieuwe trainer Peter Bosz. De Amsterdammers spelen de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League tegen het Griekse PAOK Saloniki in de eigen Arena. Onder meer Riechedly Bazoer en Arek Milik ontbreken bij Ajax. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is live te zien voor klanten van Ziggo op het Ziggo Sport-kanaal. 

Door FNV aan KLM gesteld ultimatum loopt af

Dinsdag loopt het ultimatum af dat vakbond FNV luchtvaartmaatschappij KLM heeft gesteld. De medewerkers zullen in verzet komen als KLM een aantal voorgestelde besparingsmaatregelen voor het grondpersoneel niet voor dinsdag 18.00 uur terugneemt. Vakbondsbestuurder Jan van den Brink sluit hierbij een mogelijke staking niet uit. Het gaat om een cao voor in totaal zo'n 14.500 werknemers, onder wie de incheckmedewerkers, bagage-afhandelaars en technici. 

Tweede dag partijcongres Democraten

De Democraten houden van 25 tot en met 28 juli hun partijcongres in de Amerikaanse stad Philadelphia. Tijdens dit congres zal Hillary Clinton naar verwachting definitief als presidentskandidaat naar voren geschoven worden. Clinton presenteerde eerder deze week Tim Kaine als haar running mate, oftewel haar kandidaat voor het vicepresidentschap. Belangrijk thema zal de hack zijn waarbij duizenden e-mails van het nationale comité van de partij zijn buitgemaakt.

En verder:

- Houdt PSV dinsdag de Open Dag.

- Wordt de Profronde van Surhuisterveen verreden, een criterium met onder anderen Bauke Mollema en Tourwinnaar Chris Froome aan de start.

Weer

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar zowel in de ochtend als middag af. Lokaal valt een bui en het wordt 21 tot 23 graden. De wind is westelijk en zwak tot matig, 2 tot 3 Bft. Later in de week neemt de buiigheid iets toe, met name in het noordwesten en noorden. Daarbij is het 's middags meestal 20 tot 22 graden. De wind waait over het algemeen matig, 3 tot 4 Bft.