Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Partijcongres Democraten

De Democraten houden van 25 tot en met 28 juli hun partijcongres in de Amerikaanse stad Philadelphia. Tijdens dit congres zal Hillary Clinton naar verwachting definitief als presidentskandidaat naar voren geschoven worden. Clinton presenteerde eerder deze week Tim Kaine als haar running mate, oftewel haar kandidaat voor het vicepresidentschap. 

Aandeel Ahold Delhaize op Euronext Amsterdam

Zaterdag werd de fusie tussen supermarktconcerns Ahold en Delhaize officieel afgerond. Beleggers kunnen vanaf maandag voor het eerst het aandeel Ahold Delhaize verhandelen op de beurzen in Amsterdam en Brussel. Bestuursvoorzitter Dick Boer van Ahold zal de handelsdag in Amsterdam openen met een slag op de gong. 

Start Wereldjongerendagen

In de Poolse stad Krakau komen vanuit allerlei plekken uit de wereld jongeren bij elkaar voor de start van de Wereldjongerendagen. Tijdens de dagen vieren de jongeren het bestaan van het katholieke geloof. Editie 31 wordt voorgezet door paus Franciscus. Ongeveer negenhonderd Nederlandse jongeren zijn aanwezig bij het evenement. 

En verder:

- Vindt in Tilburg de jaarlijkse Tilburgse kermis plaats met de traditiegetrouwe 'Roze Maandag'. 

- Begint de bouwvakvakantie maandag. 

- Komen Philips en Binck Bank met halfjaarcijfers. 

Weer en verkeer: 

In de nacht van zondag op maandag blijft het droog. Maandag overdag trekken er enkele wolkenvelden over het land, waaruit een bui kan ontstaan. Ook is het van tijd tot tijd zonnig. Temperaturen lopen uiteen van 20 tot 25 graden. 

Vanwege de vakanties verwacht de ANWB geen files. De Tilburgse kermis kan er maandag wel voor zorgen dat het op de wegen rond de Brabantse stad wat drukker is.