Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

IOC doet uitspraak over deelname Rusland

Het Russisch olympisch team verwacht zondag te horen of de sporters mogen meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Naar aanleiding van het dopingschandaal dat de afgelopen tijd aan het licht kwam, dreigt het Internationaal Olympsich Comité alle sporters te schorsen. Het internationaal sporttribunaal CAS veegde donderdag het hoger beroep van de Russische atletiekbond en 68 Russische atleten van tafel. Dit maakt de weg vrij voor een schorsing.

Tour de France finisht in Parijs

De eenentwintigste Touretappe leidt zondag over 113 kilometer van Chantilly naar Parijs, waar de traditionele finish plaatsvindt op de Champs Élysees. Gezien het vlakke parcours is het vrijwel zeker dat de rit eindigt met een massasprint. De eindzege van Chris Froome zal zondag niet in gevaar komen, tenzij hij ten val komt. Het wordt de derde keer dat de Brit van Sky in het geel Parijs binnenrijdt. Eerder won hij in 2013 en 2015.

Verstappen racet op circuit in Hongarije

Tijdens de elfde race in het kampioenschap van de Formule 1 komt Max Verstappen zondag in actie in Hongarije. De coureur van Red Bull klokte zaterdag tijdens de laatste kwalificatiesessie een tijd van 1.20,557 en start als vierde. Bij de laatste twee GP's in Oostenrijk en Groot-Brittannië eindigde Verstappen op de tweede plaats. Vorig jaar werd hij in Hongarije vierde, toen hij nog racete voor Toro Rosso.

En verder:

- Is de slotdag van festival de Zwarte Cross in de Achterhoek, met optredens van onder meer Di-rect, Fresku en natuurlijk de motorcross.

Weer

In de nacht van zaterdag op zondag wordt het nevelig en daalt het kwik tot rond 17 graden. Zondag lossen de nevel en wolkenvelden op, waarna de zon geregeld schijnt. Bij 24 tot 29 graden is het volop zomer, met hooguit een enkele lokale bui. Na het weekend wordt het minder warm, 22 tot 26 graden.

Bekijk hier de actuele weerssituatie.