Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Voorlaatste rit Tour eindigt met afdaling

De voorlaatste etappe van de Tour de France is de laatste kans voor de favorieten om veranderingen in het klassement teweeg te brengen. De rit van zaterdag kent twee beklimmingen van de eerste categorie, één van de tweede en één van de buitencategorie. De 146,5 kilometer tellende rit van Mégève naar Morzine is de laatste van de vier etappes in de Alpen. Dit keer is de aankomst echter niet bergop, maar ligt de finish juist in een afdaling.

Roze Zaterdag in Amsterdam

Wordt in Amsterdam de 39e Roze Zaterdag georganiseerd, met activiteiten in het Vondelpark, een Pride Walk (van Vondelpark naar de Dam) en ceremonies en festiviteiten op de Dam. Canal Parade met tachtig boten. Het doel van Roze Zaterdag is om de diversiteit van homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders te tonen en zo het begrip te vergroten.

Nasleep schietpartij München

In de Duitse stad München heeft vrijdagavond een schietpartij plaatsgevonden. Tien mensen, waaronder de dader, zijn gedood. Zestien mensen raakten gewond. De dader, een 18-jarige Iraans-Duitse man, pleegde zelfmoord. Hij handelde waarschijnlijk alleen. De politie geeft zaterdag een tweede persconferentie over de schietpartij. 

Formule 1 rijdt kwalificatie in Hongarije

Op de Hungaroring bij Budapest wordt zaterdag de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije verreden. Max Verstappen behoort met zijn Red Bull tot één van de kanshebbers op een goede startpositie. De kwalificatie begint om 14.00 uur. Zondag start de race ook om 14.00 uur.

En verder:

Supermarktbedrijven Ahold en Delhaize verwachten hun eerder aangekondigde fusie zaterdag af te ronden. Goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FTC moet dit mogelijk maken.

- Is het vijf jaar geleden dat Amy Winehouse overleed.

Weer

Zaterdag blijven vooral landinwaarts forse regen- en onweersbuien mogelijk. Bij een zwakke noordelijke wind wordt het 25 tot 28 graden, aan zee 22 tot 24 graden. Zondag komt er meer zon en valt er amper nog een bui. Het wordt dan 25 tot 29 graden.