Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Slotdag Nijmeegse Vierdaagse

De vierde en laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse wordt ook wel de 'dag van Cuijk' genoemd. De route leidt de wandelaars vanuit Nijmegen via Grave en Cuijk. Langs het parcours staan tien toiletten, vijf EHBO-posten en drie watertappunten. De laatste 5 kilometer voeren over de Nijmeegse St. Annastraat, die tijdens de intocht omgedoopt is tot Via Gladiola. Koning Willem-Alexander brengt donderdag een bezoek aan Nijmegen.

Uitspraak Hoger Beroep invoer cocaïne op Schiphol

Twee mannen worden verdacht van de invoer van cocaïne via de luchthaven Schiphol, een verdachte was medewerker van de Koninklijke Marechaussee. Beide verdachten werden veroordeeld tot zes jaar cel. In hoger beroep werd zeven jaar geëist voor de medewerker van de marechaussee en acht jaar cel voor de andere verdachte.

Negentiende Touretappe opnieuw zware bergrit

In de negentiende etappe van de Tour de France rijdt het peloton vrijdag opnieuw door de Alpen. De rit is 146 kilometer lang en gaat van Albertville naar Saint Gervais Mont Blanc. Met nog drie etappes te gaan is de negentiende rit de laatste met aankomst bergop. De klimmers kunnen zich onderscheiden. Met een hoogte van 1723 meter en een stijgingspercentage van  8,2 procent is de Montée de Bisanne de zwaarste beklimming die de renners in deze rit tegenkomen.

Herdenking aanslagen Oslo en Utoya (2011)

Het is vijf jaar geleden dat de Noor Anders Breivik een bomaanslag pleegde in de regeringswijk in Oslo en jongerenkamp op Utoya uitmoordde. In totaal vielen daarbij 77 doden, voornamelijk minderjarigen. Breivik werd veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf. Hij is nog steeds aanhanger van racistisch en ultrarechts gedachtegoed.

Ministers van Financiën G20 bijeen in China

De ministers van Financiën van de G20-leden en vertegenwoordigers van centrale banken komen vrijdag en zaterdag in de Chinese stad Chengdu bijeen. Naar verwachting zullen de zorgen over mogelijke gevolgen van de Brexit de bijeenkomsten domineren. Ook de flinke waardedaling van het Britse pond zou op de agenda staan. Onlangs verlaagde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mede vanwege de Brexit al zijn groeiprognoses voor de wereldeconomie.

Uitspraak in zaak tegen vier jihadstrijders

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel geëist tegen vier jihadstrijders in de leeftijd van 23 tot 29 jaar die naar Syrië zijn afgereisd om te vechten voor IS of Jabhat al-Nusra. Het viertal bevindt zich inmiddels al enkele jaren in Syrië of Irak. De 28-jarige Driss D. is daar mogelijk overleden. Vrijdag doet de rechtbank uitspraak

En verder:

- Gaan Max Verstappen en zijn collega Formule 1-coureurs vrijdag de baan op in Budapest, voor de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije. Die start zondag om 14.00 uur. 

Weer

Vrijdag zijn er meer wolken met vooral in het binnenland kans op enkele buien, 's middags met onweer. Overdag schijnt de zon ook geregeld. Het wordt 23 tot 28 graden. De wind is landinwaarts rustig. Aan zee neemt hij 's middags toe naar 3 tot 5 Bft uit noord tot noordoost. In het weekend blijft het zomers met vooral zondag veel zon. Zaterdag is het 23 tot 27 graden, zondag 25 tot 28 graden. Ook na het weekend blijft het zomerweer aanhouden.