Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Klimtijdrit in Tour de France

De achttiende etappe van de Tour de France betreft een korte, maar zware klimtijdrit. De renners moeten donderdag in zeventien kilometer van Sallanches naar Megève. Van de zeventien kilometer die het parcours lang is, wordt er maar liefst elf kilometer geklommen. De tijdrit kent twee beklimmingen, die van de Côte de Domancy en de Côte des Chozeaux.De eerste col is daarvan de zwaarste met 2,5 kilometer en een stijgingspercentage van 9,4 procent. De laatste twee kilometer tot aan de finish wordt er gedaald.

Derde dag Nijmeegse Vierdaagse

De traditioneel zware derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse is de 'dag van Groesbeek'. Toch hebben de wandelaars de hoogste temperaturen op woensdag al beleefd, toen werd namelijk rond 12.00 uur de eerste tropische dag uitgeroepen. De route leidt de wandelaars donderdag vanuit Nijmegen via Mook en Groesbeek. Langs het parcours staan tien toiletpunten, vier EHBO-posten en drie watertappunten.

Sporttribunaal CAS doet uitspraak over Russische atleten

Het internationaal sporttribunaal CAS doet donderdag uitspraak over een beroep dat 68 Russische atleten hebben aangespannen. De atleten willen ondanks de langdurige schorsing van de Russische atletiek vanwege de diepgewortelde dopingcultuur deelnemen aan de Spelen die van 5 tot en met 21 augustus worden gehouden. Ze zijn fel tegen een algehele uitsluiting, omdat daardoor ook de 'schone' atleten worden getroffen.

Derde dag Republikeinse conventie

Donald Trump werd dinsdag (lokale tijd) officieel gekozen tot de Republikeinse presidentskandidaat. In het beoogde partijprogramma dat deze week tijdens de Republikeinse conventie ter sprake komt staan enkele traditionele punten zoals het afschaffen van het homohuwelijk en abortus. Nu de balans is opgemaakt, wordt gezegd dat Trump een ruk heeft gemaakt in de conservatieve richting van de rest van de partij.

En verder:

Maakt het CBS bekend hoeveel mensen in juni werkloos waren. In maart, april en mei nam de groep werklozen maandelijks met gemiddeld zevenduizend af.

- Vieren de Belgen donderdag onafhankelijkheidsdag, met vooral festiviteiten in de hoofdstad Brussel. 

Weer

Donderdag is het minder heet dan woensdag, met maxima die uitkomen tussen 23 en 28 graden. De zon schijnt daarbij geregeld, maar landinwaarts valt er later ook een enkele regen- of onweersbui.