Herdenking MH17, Tour trekt de Alpen in

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Herdenking MH17

Zondag is het twee jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airles uit de lucht werd geschoten boven Oost-Oekraïne. Voor de nabestaanden is er een besloten herdeninking, met onder meer toespraken en een minuut stilte op het tijdstip dat het radiocontact met de Boeing 777 werd verloren. Alle 298 namen van de slachtoffers worden opgelezen.

Eerste Alpenrit in Tour de France

Zondag wordt in de Alpen de vijftiende etappe van de Tour de France verreden, die gaat van Bourg-en-Bresse naar Culoz, over 160 km. Het gaat om een zware bergrit met zes beklimmingen, waarvan één beklimming van de buitencategorie en twee van de eerste categorie. De finish ligt na een afdaling.

Nasleep afgeslagen coup Turkije

Een poging van een deel van de Turkse strijdkrachten om in de nacht van vrijdag op zaterdag de macht te grijpen in Turkije werd afgeslagen. Zaterdag werden al duizenden mensen gearresteerd in Turkije. Door president Erdogan zijn harde maatregelen aangekondigd tegen coupplegers. 

Tweede dag nationale rouw in Frankrijk

Frankrijk heeft vanaf zaterdag drie nationale dagen van rouw afgekondigd naar aanleiding van de aanslag in Nice van donderdagavond. Bij de aanslag reed een vrachtwagen in op een grote menigte mensen in de Zuid-Franse badplaats, waar een vuurwerkshow gaande was vanwege de Franse nationale feestdag Quatorze Julliet. Vrijdag werd bekend dat bij de aanslag 84 mensen om het leven zijn gekomen. De aanslag werd zaterdag opgeëist door Islamitische Staat (IS). Er zijn drie Nederlandse gewonden gevallen.

En verder:

- Houdt Feyenoord zondag de jaarlijkse open dag

Weer: 

Zondag is er veel bewolking met eerst soms nog wat neerslag. In de loop van de dag breekt soms de zon even door maar neemt landinwaarts ook de kans op een bui toe. Het wordt 21 tot 24 graden. Volgende week wordt het steeds warmer. Woensdag kan het lokaal tropisch worden met 30 of 31 graden.

Lees meer over:
Tip de redactie