Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Eerste dag van nationale rouw in Frankrijk

Frankrijk heeft vanaf zaterdag drie nationale dagen van rouw afgekondigd naar aanleiding van de aanslag in Nice van donderdagavond. Bij de aanslag reed een vrachtwagen in op een grote menigte mensen in de Zuid-Franse badplaats, waar een vuurwerkshow gaande was vanwege de Franse nationale feestdag Quatorze Julliet. Vrijdag werd bekend dat bij de aanslag 84 mensen om het leven zijn gekomen. 

Nasleep van de mislukte staatsgreep in Turkije

Bij de mislukte staatsgreep in Turkije zijn zeker zestig mensen om het leven gekomen. Honderden personen zijn aangehouden voor hun rol bij de coup. President Erdogan laat weten "passende maatregelen" te zullen nemen tegen de betrokkenen. De omvang van de poging is nog altijd niet geheel duidelijk, mogelijk dat daar zaterdag meer informatie over komt. Ook het dodental lijkt nog te zullen stijgen.

Veertiende etappe Tour de France

De veertiende etappe in de Tour de France voert zaterdag van Montélimar naar Villars-les-Dombes. De etappe heeft een lengte van ruim 208 kilometer en biedt volop kansen voor de sprinters. Het is een vlakke rit met in totaal drie kleine beklimmingen.

Werkzaamheden aan de weg

Op verschillende plekken wordt dit weekend aan de weg gewerkt. De werkzaamheden zorgen ervoor dat bepaalde snelwegen afgesloten zijn. Onder meer de A6 richting Lelystad wordt afgesloten ter hoogte van het knooppunt Emmeloord. De A2 richting Eindhoven is dit weekend dicht tussen knooppunt Het Vonderen en Weert-Noord. En op de A58 is er een afsluiting van de weg tussen knooppunt Zoomland en De Stok. Alle aflsuitingen duren tot maandagochtend 5.00 uur. 

Vierdaagsefeesten in Nijmegen

Voorafgaand aan de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse pakt Nijmegen traditioneels groots uit met de Vierdaagsefeesten. Vanaf zaterdag luiden lopers en andere belangstellenden het wandelevenement alvast in. De start daadwerkelijke start van de wandeltochten is dinsdagochtend. NU.nl is vanaf dinsdag aanwezig bij de Vierdaagse en doet live verslag. Vindt u het leuk om hieraan een bijdrage te leveren? Laat het ons weten

En verder:

- Geeft Beyoncé een concert in de Amsterdam ArenA. Hierdoor kan het druk zijn op de wegen rond Amsterdam. 

- Komt Sligro met halfjaarcijfers. 

- Wordt in Amsterdam het multiculturele festival Kwaku georganiseerd. 

Weer: 

In de nacht van vrijdag op zaterdag neemt de kans op bewolking verder toe. Zaterdag overdag is het ook overwegend bewolkt, maar blijft het op de meeste plaatsen wel droog. Later op de dag is er iets meer ruimte voor de zon. Het wordt tussen de 20 en 23 graden.