Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Nasleep aanslag Nice

Bij een aanslag in de Zuid-Franse stad Nice zijn donderdag zeker tachtig mensen om het leven gekomen. Na een vuurwerkshow in het kader van de nationale feestdag Quatorze Julliet, reed een vrachtwagen in op een mensenmassa op de boulevard van de badplaats. Vrijdag moet er meer duidelijk worden over wat er precies is gebeurd. Autoriteiten gaan uit van een aanslag. IS zou de aanslag opgeëist hebben, maar dit is nog niet door autoriteiten bevestigd. 

Pro-formazitting in zaak roofmoorden Drenthe

Het Hof in Leeuwarden buigt zich vrijdag over de zaak waarin twee broers worden verdacht de roofmoorden op een alleenstaande man en een echtpaar in de Drentse dorpen Exloo en Dwingeloo in 2012. De broers Admilson en Marcos R. hebben beiden een celstraf van dertig jaar gekregen. Daarnaast heeft Admilson, de oudste broer, tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. 

Uitspraak in Eredvisiezaak De Graafschap

De Graafschap hoort op 15 juli (tijdstip onbekend) of de club komend seizoen in de Eredivisie speelt. De rechter doet dan uitspraak in het geding dat de club heeft aangespannen. De Doetinchemmers hopen via de burgerrechter alsnog een plek in de Eredivisie af te dwingen of op zijn minst een schadevergoeding te kunnen krijgen. Door een eerder besluit van de rechter over het behoud van een Eredivisielicentie voor FC Twente, speelt de Twentse club nu ten koste de Graafschap. 

Uitspraak in phishingzaak 

Drie mannen en twee vrouwen die worden verdacht van grootschalige phishing bij internetbankieren vanuit Amsterdam, horen vrijdag hun straf. De verdachten zouden ruim vier ton hebben buitgemaakt door emails te versturen uit naam van banken, om zo achter betalingsgegevens van slachtoffers te komen. Tegen de verdachten zijn celstraffen tot drie jaar geëist. 

Lotingen Champions League en Europa League

Ajax leert vrijdag de eerste tegenstander kennen in de derde voorronde, op weg naar de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers moeten twee voorrondes zien te overleven. Ook is de loting voor de derde voorronde van de Europa League. AZ en Heracles horen daar wie hun tegenstander is. 

Dertiende etappe Tour de France

In de Tour wordt vrijdag de dertiende etappe verrreden. Het is een individuele tijdrit van Bourg-Saint-Andreol naar Vallon Pont d'Arc over 37,5 km. Het is de eerste tijdrit van de Tour over heuvelachtig parcours. Bauke Mollema, die derde staat in het algemeen klassement, is de laatste Nederlander die aan de start verschijnt.

En verder:

- Is het vrijdag twintig jaar geleden dat er op vliegbasis Eindhoven een Hercules-toestel neerstortte. Daarbij kwamen 34 personen om het leven. 

- Komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers over het aantal asielverzoeken in juni.

- Starten in de regio noord de schoolvakanties. 

Weer en verkeer: 

Vrijdag is er wat minder ruimte voor de zon dan op donderdag. Ook blijft er kans op een lokale bui. Bij een matige tot krachtige wind wordt het tussen de 18 en 20 graden.

De ANWB verwacht voor vrijdag een normale spits. Het kan 's avonds wel drukker zijn op de wegen door het begin van de zomervakantie in de regio noord.