Cameron dient ontslag in, elfde etappe Tour

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Cameron dient ontslag in, May nieuwe premier Verenigd Koninkrijk

De Britse premier David Cameron gaat woensdag zijn ontslag in dienen. Later op de dag wordt Theresa May ingeluid als nieuwe leider. May zal direct aantreden als nieuwe Britse premier. Cameron besloot 24 juni, toen bekend werd dat het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit stemde, op te stappen als premier. May, tegenstander van een Brexit, kan Camerons regeerperiode nu afmaken en tot 2020 regeringsleider van het Verenigd Koninkrijk blijven

Elfde etappe Tour eindig naar verwachting in massasprint

De elfde etappe van de Tour de France gaat woensdag van Carcassone naar Montpellier, over 162 kilometers. In de eerste 57 kilometer van de etappe zijn nog twee cols van de vierde categorie, de rest van de rit gaat daarna over volledig vlak terrein. De kans op een massasprint is daarom groot. 

Grote drukte verwacht op Franse snelwegen

De Franse feestdag quatorze juillet donderdag leidt vanaf woensdag al tot extra verkeersdrukte op de Franse snelwegen. Voor veel Fransen begint woensdag een lang weekeinde. De drukte valt samen met het begin van de schoolvakanties in de regio Noord in Nederland. Bijna 1 miljoen Nederlanders gaan met vakantie, van wie velen met de auto naar Frankrijk. De belangrijkste knelpunten in Frankrijk zijn de rondwegen rond Parijs en Bordeaux en de de snelwegen A7/A9 tussen Lyon en Orange, de A10/A63 bij Orléans, Tours en Bordeaux en de A71/A75 Vierzon - Beziers. Volgens de ANWB is het risico van files het grootst op woensdag en zaterdag tussen 9 en 17 uur.

Hoger beroep Volkert van der Graaf

Woensdag dient voor het gerechtshof in Den Haag een combinatie van drie hoger beroepen in de zaak Volkert van der Graaf tegen de Nederlandse Staat over zijn verplichte psychologische behandelingen. Van der Graaf vecht ook aan dat hij zich moet blijven melden bij de reclassering en dat hij verplicht is gesprekken te voeren met de reclassering.

Rechtszaak tegen man die vriendin en stiefdochter zou hebben omgebracht

Woensdag is de inhoudelijke behandelijk van de rechtszaak tegen een 37-jarige man uit Lelystad die wordt verdacht van het wurgen van zijn vriendin Manon Pieters en zijn stiefdochter Fleur, van de verkrachting van zijn stiefdochter en van het verbergen van de lichamen van de slachtoffers in de kruipruimte van zijn woning. Ook was de man in het bezit van kinderporno. De slachtoffers werden in december 2015 gevonden in een woning aan de Kinselmeerstraat in Lelystad.

En verder:

Nederland en Uruguay organiseren van woensdag tot en met vrijdag een grote internationale conferentie over lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s). Hierbij is ook minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken aanwezig. 

Weer

Woensdag ontstaan er opnieuw een aantal buien, vooral landinwaarts. Er kan een klap onweer bij voorkomen. Het wordt rond 18 graden en de wind waait matig, eerst uit het zuidwesten tot westen, later draaiend naar noordwest.

Tip de redactie