Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Verdachten prostitutie minderjarige voor de rechter

In Middelburg dient de pro formazaak tegen vier mannen die ervan worden verdacht dat ze een minderjarig meisje hebben aangezet tot prostitutie. Het slachtoffer was destijds zestien jaar. Ze liep weg uit een inrichting en belandde in de prostitutie via escortservices. Zes mannen die bekenden seks te hebben gehad met het meisje worden vervolgd door justitie. 

Herdenking Val van Srebrenica

Het is 21 jaar geleden dat in het Bosnische Srebrenica zo'n achtduizend etnische moslimmannen en -jongens werden vermoord door Servische troepen onder leiding van Ratko Mladic. Tijdens een nationale herdenking zullen 67 lichamen van slachtoffers die onlangs werden geïdentificeerd in Srebrenica worden herbegraven. De genocide vond plaats van 11 tot 13 juli tijdens de Joegoslaviëoorlog. Nederlandse VN-soldaten hielden destijds toezicht op de moslimenclave. 

Aantal online boekingen vakantie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt bekend hoevaak Nederlanders online een vakantie boeken. Vorige jaar bleek uit cijfers van onderzoeksbureau NBTC-NIPO dat 81 procent van de Nederlanders het internet gebruikt om een vakantie te boeken. Ook maken we tijdens een vakantie vaker online een reservering voor bijvoorbeeld een hotel of een restaurant.

Overbevolking centraal tijdens Wereldbevolkingsdag

11 juli is traditioneel de dag waarop de Verenigde Naties stilstaan bij overbevolking en de problemen die dit met zich meebrengt. Er wonen momenteel zo'n 7 miljard mensen op aarde. Wetenschappers stellen de vraag tot hoever dit aantal nog mag groeien. 

En verder:

- ligt de Ronde van Frankrijk stil. De renners in de Tour de France hebben een rustdag

Weer en verkeer:

maandag is er soms zon maar vallen er in de loop van de dag opnieuw buien. Langs de kust waait een vlagerige, krachtige zuidwestenwind. Rond de Waddeneilanden is de wind soms hard, kracht 7. De maxima liggen tussen 19 en 21 graden.