Frankrijk en Portugal in finale EK voetbal, herenfinale Wimbledon

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Finale EK voetbal 

Zondagavond wordt de finale van het EK voetbal gespeeld. Frankrijk en Portugal strijden om de Europese titel in het Stade de France in een voorstad van Parijs, Saint-Denis. De aftrap is om 21.00 uur. 

Herenfinale Wimbledon

Milos Raonic plaatste zich vrijdag voor de eerste keer in zijn carrière voor de finale van Wimbledon. De Canadees, nummer 7 van de wereld, neemt het zondag op tegen de als tweede geplaatste Andy Murray. Murray staat voor de derde keer in de finale van het Londense Grand Slam-toernooi en is de grote favoriet. De eindstrijd begint om 15.00 uur (Nederlandse tijd). 

Verkiezingen senaat Japan

Japan houdt zondag verkiezingen. In het land kan de bevolking de helft van de leden van de senaat kiezen. De verkiezingen zijn speciaal omdat het de eerste keer is dat jongeren van achttien en negentien jaar mogen stemmen. Het aandeel van stemmende jongeren loopt al jaren terug in het Aziatische land. 

Negende etappe Tour de France

De negende etappe in de Tour de France voert de renners van Vielha in Spanje, naar Arcalis in Andorra, De etappe loopt over een afstand van ruim 184 kilometer en geldt opnieuw als een zware rit in de Pyreneeën. De etappe kent één beklimming van de tweede categorie, drie van de eerste categorie en de finish op de top van een klim. 

Grand Prix van Groot Brittannië

Zondag is de tiende race van het wereldkampioenschap in de Formule 1. Vorige week bij de GP van Oostenrijk werd Max Verstappen knap tweede. Hij hoopt zijn goede vorm zondag ook te laten zien op het circuit van Silverstone. Verstappen start op de derde positie, de beste kwalificatie ooit voor de 18-jarige Nederlander.

En verder:

- Vertrekt de Amerikaanse president Obama vervroegd van de NAVO-top in Polen naar aanleiding van de recente incidenten in Dallas. 

- Wordt in Abchazië een referendum gehouden over of er in het gebied vervroegde verkiezingen moeten komen. 

Weer en verkeer:

Zondag wordt een zomerse dag. Er wordt veel zon verwacht en de temperaturen lopen uiteen van 24 tot 28 graden. Later op de dag is er wel kans op onweer. De rest van de week is er meer kans op wisselvallig weer. 

Vanwege het zomerse weer is het zondag mogelijk druk op de wegen naar het strand.

Tip de redactie