Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Ontwikkeling huizenprijzen tweede kwartaal

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) maakt donderdag bekend hoe de huizenprijzen zich in het tweede kwartaal hebben ontwikkeld. Ook zal de branchevereniging ingaan op actuele thema’s rondom de woningmarkt. In het eerste kwartaal werden flink meer woningen verkocht en is de gemiddelde verkoopprijs verder gestegen. Het was het elfde opeenvolgende kwartaal waarin op jaarbasis meer huizen van eigenaar wisselden. 

Tweede halve finale EK

In Frankrijk wordt donderdag de tweede halve finale van het EK gespeeld. De strijd gaat tussen Duitsland en Frankrijk en wordt gespeeld in de stad Marseille. De wedstrijd moet uitmaken of de historische favoriet Frankrijk of regerend wereldkampioen Duitsland zondag in de finale staat. De wedstrijd start donderdag om 21.00 uur. 

Uitspraak hof moord Juliëtte Bouhof

Het Hof doet donderdag uitspraak in de zaak rond de moord van Juliëtte Bouhof. Koen B. uit Heeze kreeg hiervoor eerder negen jaar cel. B. werd veroordeeld vanwege de moord op Bouhof na een avondje stappen. De twee hadden een complexe liefdesrelatie en B. had een contactverbod. In hoger beroep is twaalf jaar cel geëist tegen B. 

Zesde etappe Tour de France

De zesde etappe van de Tour de France voert donderdag van Arpajon-sur-Cère naar Montauban. Het is de laatste enigszins vlakke rit voordat het peloton de Pyreneeën in gaat. De rit is in totaal 187 kilometer lang en kent in het begin drie klimmetjes. Daarna is het vlak en wordt er een massasprint verwacht.

Kerry brengt een bezoek aan Oekraïne

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry brengt donderdag een bezoek aan Oekraïne. Hij zal de Oekraïense president Petro Poroshenko ontmoeten, evenals premier Groysma en andere bewindspersonen. Kerry is in het land om de hervormingen te bespreken en om te kijken hoe het staat met afspraken uit het zogeheten Minsk-akkoord. Daarin is onder andere de terugtrekking van zware wapens en buitenlandse strijders in het oosten van het land vastgelegd. 

En verder:

- Wordt op de laatste dag voor de aanvang van het zomerreces van de Tweede Kamer voor Kamerleden door de vlees-industrie een barbecue georganiseerd.

- Publiceert de Onderzoeksraad een rapport waarin een stand van zaken gegeven wordt van de zorg op de Noordzee. 

- Gaat de misbruikzaak tegen Bill Cosby weer verder. 

Weer en verkeer:

Donderdag is er met name in het noorden veel bewolking, maar verder is er van tijd tot tijd ruimte voor de zon. Het blijft vrijwel overal droog. Bij een matige wind uit het zuidwesten wordt het tussen de 19 en 23 graden. 

De ANWB verwacht donderdag een normale spits.