Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 juli 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Laatste kwartfinale EK voetbal

In het Stade de France wordt de laatste kwartfinale van het EK voetbal gespeeld. Gastland Frankrijk neemt het op tegen underdog IJsland, de grootste verrassing van het EK. In de achtste finales stuurden de IJslanders de Engelse ploeg naar huis.

Finale WK robotvoetbal

In Leipzig vinden de finales van het WK robotvoetbal plaats. Tech United, een team van de TU Eindhoven, is kanshebber bij het voetbaltoernooi en in een competitie voor zorgrobots.

Tweede etappe Tour

De tweede etappe van de Tour de France is 183 kilometer lang en leidt van Saint-Lô naar Cherbourg-Octeville. Na een overwegend vlakke rit kunnen de klimmers in het peloton zich in de laatste kilometers laten zien op de steile Côte de la Glacerie.

Start Paris Fashion Week

Tijdens de Paris Fashion Week, die zondag begint, tonen de grote modehuizen hun nieuwe haute couture voor de herfst en de winter. Onder meer Chanel, Christian Dior en Versace tonen hun nieuwe ontwerpen.

Grand Prix van Oostenrijk

De Red Bull Ring bij Zeltweg is het toneel van de dertigste Grand Prix van Oostenrijk. Max Verstappen start op de achtste positie. Vrijdag kende de Nederlander tijdens de vrije training nog verschillende problemen.

Zondagwedstrijden Wimbledon

Voor het eerst in twaalf jaar tijd wordt op een zondag getennist op Wimbledon. Door de aanhoudende regen van de afgelopen week zijn verschillende wedstrijden verplaatst. Zondagwedstrijden kwamen eerder alleen voor in 1991, 1997 en 2004.

Weer:

In het hele land kunnen regenbuien voorkomen, al wordt het in de loop van de middag vanuit de kustprovincies weer droog. De temperatuur bereikt een maximum van 18 à 20 graden. Maandag wordt het droger en iets warmer.